6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Polis suçluyu kapanla avlayacak

POLİS SUÇLUYU KOVALARKEN SİLAH DEĞİL, KAPAN KULLANACAK

Polis ekipleri artık araç kovalarken silah yerine lastik patlatan çivili yol kapanı kullanacak. Pratik sistem sayesinde güvenlik güçlerinden kaçan araçlar lastikleri patlatılarak daha kısa mesafede güvenli bir şekilde yakalanacak.

Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve gündemi uzun süre meşgul eden polis-zanlı kovalamacasındaki ölüm olaylarının ardından, lastik patlatan kapanın eğitimi verilmeye başlandı. Emniyet müdürlüklerine gönderilen lastik patlatan kapan sayesinde, güvenlik güçleri tarafından uyarıldığı halde durmayan, kontrol noktalarından kaçan otomobiller kısa mesafede güvenli bir şekilde yakalanacak.

Kapanın yola atılış şekli, atıldıktan sonra toplanması, araçların hızına bağlı olarak atma çekme ve araçlar arasındaki mesafeye dikkat edilmesi konularında Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği personeline eğitim veriliyor. Ekiplerden kapanın şüpheli araç geçtikten sonra hemen toplanması ve arkadan takip eden polis otomobilinin lastiğine zarar gelmemesi istendi. Kapan sayesinde üzerinden geçen şüpheli otomobilin lastiği patlayacak ve durması sağlanacak.

POLİS SUÇLUYU KOVALARKEN SİLAH DEĞİL, KAPAN KULLANACAK
POLİS SUÇLUYU KOVALARKEN SİLAH DEĞİL, KAPAN KULLANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 10:27:00
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 11:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?