5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

'Polise hassas görevler düşüyor'

Emniyet Teşkilatı’nın 160. kuruluş yıldönümü, Bursa’da düzenlenen törenle kutlandı.

Heykel meydanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Avrupa Birliği’ne (AB) girmek istediğimiz şu günlerde, Türk Polisi’ne çok hassas görevler düştüğünü belirtti.

160 yıl önce kurulan Emniyet Teşkilatı her geçen gün kendini yenilediğini söyleyen Çapkın, "Emniyet teşkilatı, Cumhuriyetimizin ilanından sonrada Atatürk’ün çizdiği yolda dev adımlarla ilerlemiş, çağı yakalamanın gayret ve çabası içine girmiştir. 1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatı, halkımıza hizmet yolunda gazilerle gururlanıp şehitleriyle övünerek çileli bir yolculuktan sonra bugünlere ulaşmıştır. Ülkemizin 4. büyük kenti olan Bursa, bir huzur beldesidir. Sivil ve resmi birimlerimizce izlenen sabıkalı kişilerin suç işlenmesi engellendiği gibi suçlularda çok sıkı takip edilerek yakalanmakta ve böylece suçlu kesimlerin suçtan cayması sağlanmaktadır. Bu başarılı çalışmalarda bekçiden şube müdürüne tüm mensuplarımızın olağan üstü katkısı vardır. Sayıları 6 bini bulan personelime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca biliyoruz ki Bursalılar’ın desteğini almadan bu sonuca ulaşamazdık. 1 yıl önce kurduğumuz sokak TİM’lerine sıcak diyalogla sağlanan halkımızın bilgi desteği var. Çarşı esnafımız sokaktaki vatandaşımız sokak TİM’lerini kendilerinden bir parça saydılar. 1 ay öne kurduğumuz 35 ekiplik 350 personeli ile asayiş ekipler amirliği her olaya en geç 3 dakika içerisinde yetişmektedir. Bütün çabamız ülkeyi her çeşit terörden korumak içindir" dedi.

Törende konuşan İl Valisi Oğuz Kağan Köksal, "Bugün polis teşkilatı mazlumların sığındığı bir liman ama kanun tanımazlarından korkulu rüyası haline gelen bir teşkilat durumundadır. Her geçen gün teknolojik yenilikleri bünyesine adapte ederek kendisini yetiştirip ve geliştirerek devletine vatandaşlarına en iyi hizmet vermenin gayreti içerisindedir. Polis Teşkilatımızın görevi sadece kanunsuzluklarla mücadele etmek değil ülke geleceği için gerekli görülen her noktada polis teşkilatımızı görmek mümkündür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa kılıç kalkan ekibi izleyicilere bir gösteri yaptı, gösterinin ardından, yunuslar, asayiş ekipler amirliğine bağlı ekipler, trafik ekipleri, panzerler ve Emniyet gücü sporcuları protokolü selamlayarak geçiş töreni yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 14:04:06
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 12:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?