4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Polisiz deyip işkence yaptılar

Bursa'da alacak meselesi nedeniyle kendilerine polis süsü vererek bir işadamını kaçırıp işkence yapan zanlılar, eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, işadamı İ.A. (40), Bursa'da Z.T. (38) ile ortak olarak iş yeri açtı. Şahıslar İzmir'de bulunan M.Y. (41) ve M.G. (51) isimli şahıslardan mal alarak iş yapmaya başladı. Ancak iki ortak bir süre sonra anlaşamayarak iflas etti. Bunun üzerine İzmir'deki M.Y. ve M.G. yaklaşık 2 milyon TL alacakları olduğunu iddia ederek Z.T.'yi sıkıştırmaya başladı. Z.T. ise kendisinde bir suç olmadığını söyleyerek İ.A. ile irtibata geçmelerini istedi.

M.Y ve M.G alacaklarını tahsil ettirmek için silahlı bir çeteye başvurdu. Bunun üzerine harekete geçen çete üyeleri Z.A. (39), İ.Ç. (24), S.E. (26), S.Ç. (29) ve S.A. (25), Bursa'ya gelerek işadamı İ.A.'yı bir çay ocağında buldu. Kendilerini "Asayiş şubeden geliyoruz. Bizimle emniyete gelmen lazım" diyerek tanıtan zanlılar, İ.A.'yı otomobile bindirerek Balıkesir'de bir çiftliğe kaçırdı. İ.A.'nın ellerini kelepçe ile bağlayan zanlılar, gözlerini de bağladıktan sonra şahsı darp etmeye başladı. Kendisini amir olarak tanıtan Z.A. ise İ.A.'dan parayı ödemesini istedi.

Zanlılar, 2 milyon TL parası olmadığını söyleyen işadamından gayrimenkul istedi. Bunun üzerine İ.A. çete üyelerine babası M.A.'ya ait bir daire ve 2 adet arsayı vermek zorunda kaldı. Şahıslar işadamından aldıkları daire ve arsaları M.G. ve M.Y.'nin yanında çalışan A.Ç.'nin (38) üzerine yaptı.

Babasından bir süre haber alamayan işadamının oğlu H.A., çay ocağına giderek babasını sordu. Babasının polisler tarafından gözaltına alındığını öğrenen H.A., Muammer Sencer Polis Karakolu'na giderek durumu öğrenmeye çalıştı. Ancak H.A. babasının gözaltına alınmadığını öğrenince şok oldu.

Bir süre sonra eve gelen işadamı İ.A.'yı babası M.A ise güçlükle tanıdı. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Bürosu ekipleri devreye girdi. Şahısları bir süre takip eden polis ekipleri Ankara, İzmir ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek 9 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlıların üzerlerinde yapılan aramada 3 adet silah ve fişekler ele geçirildi.

Zanlılar, "silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve polis süsü vererek kişiyi hüviyetinden alıkoymak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?