4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Polisler delil avcısı olacak

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Olay yeri inceleme ve kimlik tespit temel eğitim kursu" Bursa'da başladı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlenen kursa; Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Bartın, Burdur, Bilecik ve Sinop'tan 1'i amir 24 polis memuru katıldı. Polislere yönelik kursun başarılı ve eğitici olacağını ifade eden Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Himmet Özcan, "Bu kursun amacı olay yerlerinden delil tespit eden, araştıran ve faillere ulaşmaya çalışan olay yeri inceleme uzmanlarının yetiştirilmesidir. Bu kursa 7 ilden toplam 25 personelimiz katılmaktadır. Kurs, Uludağ Üniversitesi Adli Tıp Ana
Bilim Dalı Fakültesi, Bursa Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü uzmanları tarafından verilecektir" dedi.

Kursa katılanlara başta delil tabanlı soruşturma gibi konuların anlatılacağını belirten Özcan, "Personele olay yeri inceleme prosedürü, olay yeri inceleme hukuku, kimlik tespit hukuku, olay yeri dokümantasyonu, olay yerinde bulunan maddi deliller, patlama sonrası olay yeri inceleme, yangın sonrası olay yeri inceleme, biyometrik kimliklendirme yöntemleri, felaket kurbanlarının kimliklendirilmesi, olay yerinde vücut izleri, baskı izleri, kan lekelerinin yorumlanması, adli antropoloji, adli toksikoloji, adli entomoloji, ateşli silah, kesici-delici ve ezici alet yaraları konularında eğitim verilecektir" diye konuştu.

Her temasın bir iz bırakacağına dikkat çeken Özcan, "Teşkilatımızda delilden sanığa gitmek prensibiyle hareket etmekteyiz. Her bir arkadaşımız delil avcısı olacaktır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 18:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?