4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Polisler uygulamalı asayiş dersi verdi

Türkiye'de ilk kez Bursa'da uygulanan ve model olan Toplum Destekli Polislik projesi sayesinde, asayiş ve hırsızlık dersleri liseye girdi.

Yıldırım'daki Toplum Destekli Polislik Bürosu memurları, asayiş olaylarının önüne geçebilmek için lisedeki öğrencilere uygulamalı ders verdi.

Siteler Mahallesi'nde öğrencilerin ve çocukların yakından tanıdığı mahalle polisi İbrahim Ergün, İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde ilginç uyarılarda bulundu. Suç ve suçlularla mücadele etmede basit tedbirleri anlatan Ergün, kız öğrencilerin kapkaça karşı çantaları nasıl taşımaları gerektiğini de anlattı. Liseli öğrenciler vasıtasıyla ebeveynlerine de seslenen Ergün, yaz aylarıyla birlikte hırsızların açık pencere ve balkonlardan girdiğini, yatarken camların kapatılması gerektiğini söyledi.

Siteler Mahallesi'nde 7'den 70'e herkesin tanıdığı ve mahalle polisi olarak, "ağabey" diye şeklinde ettikleri İbrahim Ergün, okuldaki derse girerken silahını belinden çıkartıp tişörtünün arasına sakladığını belirterek, "Çocuklara silah gösterip özendirmek istemiyorum" dedi. Ergün, cep telefonu numarasını ve Toplum Destekli Polislik Bürosu'nun, "224-4510800" numaralı telefonunu vererek mahallenin bütün sıkıntılarının bildirilmesini istedi. Liseli gençler ve okul yöneticileri Mahalle Polisi İbrahim Ergün'e teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 13:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?