8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Poliste 'kalitesiz kamera' sıkıntısı

Suçluların tespit edilip, suçun çaydırılmasında büyük rol oynayan güvenlik kameralarının kalitesiz olması polisin işine yaramıyor. Suçlunun tespit edilip yakalanması için görüntüleri izleyen polisler kalitesiz görüntü karşısında zor anlar yaşıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen 'Mobese ve güvenlik kameraları' hakkında bilgilendirme toplantısında; vatandaşlardan güvenlik kameralarını satın alırken kaliteli olmasına dikkat etmesi istendi.

Görüntü kalitesinin düşük olması durumunda suçlunun tespitinin zorlaştığını ifade eden Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Okçu, "Görüntünün çözünürlüğü çok önemli. Çözünürlük minimun değerin altına düşürülmemelidir. Suçlunun tespit edilmesinde bu çok önemli. Ucuz ve kalitesiz malzemeyi tercih etmek, boşuna para ve zaman kaybıdır. Sahip olduğunuz güvenlik sistemi yüzde 90 caydırıcı etkiye sahip olmalıdır" dedi.

Suçlunun tepspit edilmesinde güvenlik kameralarının öneminden bahseden Okçu, "Bursa'ya 366 tane mobese kamera takılacaktır. Bu Bursa gibi bir şehire yetersiz gelecektir. Biz bu yüzden vatandaşlardan evlerine ve işyerlerine güvenlik kamerası taktırmalarını istiyoruz. İşyerlerimizin her hangi bir masrafından kaçınmazken taktırdığımız güvenlik kameralarını kalitesiz alıyoruz. Kamera sisteminin caydırıcı etkisi var. Yakalanacağını anlayan suçlu, suç işlemekten vazgeçer" diye konuştu.

Vatandaşlardan hırsızlıkları önlemek amacıyla bir takım önlemler almasınıda isteyen Okçu, "Paralarımızı yatağın altına ve çekmeceye saklıyoruz. Bir hırsız eve girdiği zaman en fazla 3 dakika durur. Bu yüzden altın ve paralarımızı daha güvenilir yere saklamalıyız. Çevrenizde gördüğünüz her şüpheli durumu 155 polis imdat telefonunu bildirin. Bize bu konuda yardımcı olun. Çantanız boş dahi olsa arabanıza koymayın. Hırsız o çantayı görüp camınızı kıracaktır. Çantanız boş olsa bile camınız kırılacak ve masraf çıkacaktır" şeklinde kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 12:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?