1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Polisten 130 kiloluk define içi nöbet

Bursa'da, Emniyet Müdürlüğü'ne 200 metre mesafedeki SİT alanında 130 kilogram altın bulunduğu bilgisi üzerine yapılan kaçak kazı polis engeline takılırken, mali polis açık olan kazı bölgesinde yeni kazılar yapılmaması için dürbünle ve bahçıvan kılığında 24 saat nöbet tutmaya başladı.
 
Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 15 gündür sürdürdükleri takip sonucu Acemler Oulu Caddesi'nde kendi merkezlerine 200 metre mesafedeki kaçak kazı alanına operasyon yapmış, operasyonda 7 kişiyi gözaltına almıştı. Rumlar'ın mübadele döneminde Bursa'dan ayrılırken 130 kilogram altını tarihi tren istasyonu yakınlarına gömdüğü bilgisinin medyada yer almasının ardından, kısmen kazılan SİT alanı şeritlerle koruma altına alındı. 

Mali polis ekipleri, halen açık olan kazı bölgesinde yeni kazıların yapılmaması için de tedbir almaya başladı. Dürbünlü bir görevli uzaktan kazı bölgesini izlerken, bir polis memuru da bahçıvan kıyafeti giyerek nöbet tuttu.
 
Bu arada Oulu Caddesi'nde asfalt çalışması yapan taşeron firmanın işçileri ise kazı çalışması yapılan bölgeyi merakla izledi. Kepçe ve iş makineleriyle çalışan işçiler, kendilerine 1 saat izin verilmesini isteyerek, "Eğer altın varsa bir saatte buluruz. Tarihi eser varsa buluruz. Bunu bütün vatandaşlar biliyor. Asgari ücretle çalışıyoruz, tabiki bizim de iştahımızı kabartıyor" diye espri yaptı.
 
Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin daha önce Müze Müdürlüğü'ne başvurarak altın araması yapmak istedikleri, ret cevabı aldıkları öğrenildi. Mali polisin de Müze Müdürlüğü ve Anıtlar Kurulu'na başvurup, kazı yapılan bölgeyi ya kapatması ya da kazı yapılarak merakların gidermesini istediği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 15:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?