4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Polisten başarılı operasyon

Bursa'da kargocu kılığına giren narkotik polisi, Diyarbakır'dan satılmak üzere getirilen 40 kilogram esrarı ele geçirdi.

 Kargo şubesinde bekleyen 4 zanlı, kanepeleri taşıyan kişilerin işi bırakıp kendilerini kıskıvrak gözaltına alması üzerine şok oldu.


Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibe aldığı zanlılar, uçakla Diyarbakır'a gidip uyuşturucu satın aldı. Daha sonra kanepeye zulalanan uyuşturucular, bir kargoyla Bursa'ya gönderildi. Malın siparişini veren kişiler ise uçakla geri döndü.


4 zanlı, kargo şubesi önünde kanepelerin kamyonete yüklenmesini beklemeye başladı. Bu sırada kargocu kılığına girip malları araca yüklemeye başlayan polisler, işi bir anda bırakıp zanlıları kıskıvrak yakaladı. Şok olan şahıslar hemen polis otosuna bindirildi. Kamyonetle Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine getirilen kanepelerdeki zulaları ise narkotik köpeği Alfa buldu. Uyuşturucunun kokusunu alınca çılgına dönen Alfa, kısa sürede zulaları bulmayı başardı.


Öte yandan, polisin operasyonu genişletmesi üzerine torbacı tabir edilen 2'si kadın 10 kişi daha merkez Yıldırım ilçesinde gözaltına alındı. 40 kilogram esrarın ele geçirildiği operasyonun ardından sorgulamaları tamamlanan zanlılar, "teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlıların çoğunluğunun suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?