3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Polisten büyük çete baskını

Bursa'da, yüzde 20 faizle borç verdikleri esnaf ve işadamlarından temerrüde düşenleri dağa kaldırıp ayaklarına ateş ederek dövdükleri iddia edilen bir çete çökertildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, aralarında PKK terör örgütüne üye olmak suçundan kaydı bulunan 3 kişinin de bulunduğu bir çetenin, zor duruma düşmüş esnaf ve işadamlarını tehdit ettiği iddiaları üzerine polis harekete geçti. 20 noktaya yapılan şok baskınlarda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, tefecilikte kullanıldığı düşünülen 3 milyon 500 bin TL'lik çek ve senede el konuldu.

Çetenin zor doruma düşmüş esnaf ve işadamlarına yüzde 20 faizle borç para vererek boş senet imzalattığı belirlendi. Bir adamın yurtta kalan kızının parasını ödeyebilmek için tefecilerden 2 bin 500 TL, çocuğunu ameliyat ettirmek isteyen bir başka şahsın ise çete üyelerinden 3 bin TL para aldığı belirlendi. Parayı ödeyemeyenleri ormana götürüp bacak aralarına ateş ederek korkuttukları, bazılarını ise feci şekilde dövdükleri belirlendi. Çete üyelerinin bu şekilde 16 kişiyi mağdur edip 2 ayrı şirketi üzerlerine geçirdikleri belirlendi.

Gözaltına alınan Y.A. (25), G.A. (30), F.A. (26), O.A.(38), Ş.A.(41), M.D.(40), T.K.(34), K.Y.(35), E.Y.(32) N.T.(33) ve Ç.İ.'nin (44), "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında nitelikli yağma, hürriyeti tahdit, darp, adam kaldırma, tefecilik, silahlı tehdit ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 13:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?