7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Polisten 'Damga' operasyonu

Bursa'da, faizle verdikleri paraları ödeyemeyen esnafın ellerini bağlayıp, üzerlerinde sigara söndürdükleri, bir kişinin de kalçasına piknik tüpünde kızdırdıkları demirle "K" harfi bastıkları iddia edilen çete çökertildi. 

Bir ihbar üzerine harekete geçen polis, kurdukları paravan şirket aracılığıyla, gazete ilanlarıyla satılığa çıkan tekstil makinelerini senet karşılığı aldıktan sonra, kendi aralarında fatura keserek, senetlerin ödenmediği gerekçesiyle makineleri tekrar sahiplerine geri sattıkları öğrenilen bir çeteyi takibe aldı. Maddi durumu iyi olmayan esnafa yüzde 20 faizle para vererek tefecilik yaptıkları da belirlenen K.Y (27), M. A. (39) ve H.H.K (27), polisin ''Damga'' adı verilen operasyonuyla gözaltına alındı. 

Ayrıca polis, şüphelilerin 20 esnafa zorla imzalattıkları tespit edilen 200 bin YTL'lik senede el koydu. Şüphelilerin üzerinden Japon filmlerine konu olan 7 köşeli 5 tane ninja yıldızı ele geçirilmesi polisi bile şaşırttı. 

Zanlıların, maddi durumu kötüye giden esnafı belirleyip, onlara senet karşılığı borç verdikleri, borcunu ödeyemeyen kişileri ise ormanlık arazilere götürüp ellerini başlayıp işkence yaptıkları ve üzerlerinde sigara söndürdükleri belirlendi. Ayrıca çete lideri K.K'nin, 8 bin YTL'lik borcu olan bir kişinin kalçasına piknik tüpünde kızdırdığı "K" harfini bastığı ortaya çıktı. 

Şüpheliler, ''Suç işlemek için örgüt kurmak, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak, eziyet, ölümle tehdit, nitelikli yağma, tefecilik ve sahtecilik'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 14:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?