3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Polisten hırsızlarla mücadele dersi

Bursa'da Toplum Destekli Polisler, akşam 9 çayına misafir oldukları site sakinlerine hırsızlarla mücadeleyi anlattılar.

İnsanların günlük yaşamlarında hırsızlara karşı alınacak basit tedbirleri anlatan polisler, mahallenin sorunlarının çözümü konusunda destek verdiler.

Yıldırım'da hizmet veren Toplum Destekli Polisler, Siteler Mahallesi'nde Yağmur sitesine misafir oldular. Toplantıya TEDAŞ, Yıldırım Belediyesi ve diğer kamu kuruluşlarının yetkilileri de katıldı. Önce yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Toplum Destekli Polisler, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu site sakinlerine hırsızlıkla ilgili alınacak tedbirleri anlattılar. Hırsızların yaz mevsiminde açık pencere ve balkonlardan girdiğini, sitenin giriş kapısının mutlaka kapalı tutulmasını, sitede görülen şüpheli kişilerin 155'e bildirilmesini isteyen polisler, pimapen ve alüminyumdan oluşan kapı ve pencerelerin birkaç liralık basit önlemlerle güçlendirileceğini söylediler.

Bebekli kadınların çantalarının nasıl taşınacağını anlatan polisler, sahte polis, tedaş ve buski görevlilerine karşı bu kuruluşlardaki görevlilerin kimlikleri hakkında bilgi verdiler. Mahalle sakinleri toplantı esnasında yanmayan sokak lambalarından şikayetçi olunca, toplantıya katılan TEDAŞ temsilcisi merkezden ekip çağırıp sorunu toplantı bitmeden halletti. Polis yetkilileri, ev ve işyeri toplantılarına yaz süresince devam edeceklerini, Yıldırım'da 15 araç ve 35 personelle görev yaptıklarını söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?