8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Polisten kaçarken düşüp öldü iddiası

Bursa'da iki gün önce bir mahallede uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, polisten kaçmak isterken bir binanın çatısından diğerine geçmeye çalıştığı sırada düştüğü öne sürülen 25 yaşındaki zanlı, hastanede hayatını kaybetti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, istihbari çalışmaları değerlendiren güvenlik güçleri, iki gün önce merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi'nde bulunan Cami Çıkmazı, Taşkın ve Kumlu sokaklardaki bazı evlere operasyon düzenledi.

Operasyonda evinde 18 kilo 107 gram esrar ve 130 adet uyuşturucu hap ele geçirilen Semih Vatansever (21) ile 150 gram esrar ve 2 paket uyuşturucu hap bulunan Oktay Kırbıyıklı (43) ile oğlu Rıdvan Kırbıyıklı (19) gözaltına alındı. Zanlılar sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

POLİSTEN KAÇARKEN DÜŞTÜĞÜ İDDİASI

Bu arada, güvenlik güçleri, zanlıların ifadeleri doğrultusunda Serkan Çedik'in (25) oturduğu Taşkın Sokak'a gitti. Güvenlik güçlerini fark eden gencin, çatısına çıktığı bir binadan diğerine atlamak isterken 3 metre yükseklikten beton zemine düştüğü öne sürüldü.


Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, düştüğü yerden kaldırılan ve yüzünde sıyrıklar oluştuğu bildirilen Çedik, önce Adli Tıp Kurumu doktoruna götürüldü. Doktorun “düşmeden dolayı yüzünde ekimoz oluştuğuna” ilişkin rapor verdiği zanlı, gerekli müdahalenin ardından Emniyet Müdürlüğünün Acemler semtindeki binasına götürülerek nezarethaneye konuldu.

BAŞININ SOL TARAFINDA MORLUKLAR OLUŞTU

Bir süre sonra nezarethaneye giren bir polis memurunun Serkan Çedik'in başının sol tarafında morarma oluştuğunu ve fenalaştığını bildirmesi üzerine zanlı Çekirge Devlet Hastanesine götürüldü. Başında kanama ve kırık olduğu belirlenen ve ameliyata alınan Çedik, dün hayatını kaybetti.

Üzerinde 12 gram esrar bulunan ve uyuşturucu satmak ve hırsızlık suçlarından sabıkası olduğu bildirilen gencin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı, Çedik'in cesedinin Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldığı bildirildi.

Bu arada konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan polis yetkilileri, uyuşturucu operasyonunda böyle bir ölüm olayının olmasından dolayı son derece üzgün olduklarını belirttiler.

AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 13:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?