4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Polisten köpeklere kimlik kontrolü

Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge kapsamında, polis ekipleri sokak sokak dolaşarak köpeklerin kimliklerini ve aşı belgelerini kontrol ediyor.


Tarım Bakanlığı tarafından, hayvanların daha iyi koşullar altında yaşaması için çıkarılan yasanın yürürlüğe girmesi üzerine harekete geçen Merinos Polis Merkezi ekipleri, bölgelerinde 20'ye yakın köpek sahibini kontrol etti. Ekipler; köpeklerin aşı, kimlik, barınak ve beslenme koşullarını denetledi. Yaklaşık 10 sahipsiz köpeğin de tespitini yapan polis ekipleri, ilgisiz kişilerin elinde dolaştırılan köpekleri Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne teslim etti.


Polis ekiplerinin bu uygulamasından çok memnun olduklarını ifade eden köpek sahibi çocuklar ise, "Köpeğimizle dolaşırken polis ekipleri durdurup kimlik ve karne sordu. Biz hemen gösterdik ve karakola gelerek kayıt yaptırmamız gerektiğini söylediler. Bu uygulama ile sokak köpekleri artık ilgisiz kişilerin elinde dolaşmıyor. Ekiplere çok teşekkür ediyoruz" dedi.


Öte yandan polis ekipleri beslenmesi ve bakılması yasak olan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Argentino ve Brasileiro cinsi köpekleri de topladı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 12:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?