7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Polisten öğrencilere şehir turu

Bursa'daki bir dağ köyünde 17 öğrenciye eğitim verilen okulu kardeş okul seçen çevik kuvvet polisi, öğrencilere hayatlarında ilk defa gördükleri metroya bindirip şehir turu attırdı. Minik öğrencilere eğitim maksatlı tatbikat yapan robocoplar, kuvvet senaryo gereği slogan ve taş atan eylemci kılığındaki Güvenlik Şube polislerini gaz kullanıp gözaltına aldı. 

Orhaneli ilçesinin Sırıl Köyü İlköğretim Okulu'nu kardeş okul seçen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, okulun 17 öğrencisini bugün Bursa'da ağırladı. Hayatlarında ilk kez metroya binen ve polis ağabey ve ablalarıyla şehir turu atan öğrenciler, ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne geldi. Burada çiçek ve Türk bayraklarıyla karşılanan öğrencilere polisler kendi elleriyle yemek yedirdi. 

Ardından polisin suçlulara nasıl müdahale ettiğini anlatan temsili toplumsal gösteriye geçildi. Eylemci kılığındaki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, slogan atarak robocop meslektaşlarıyla karşıya karşıya geldi. 

Megafonla yapılan tüm uyarılara rağmen taş atıp eylemlerinde ısrar eden gruba çevik kuvvet polisi müdahale etti. Vali Şahabettin Harput ve Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in de izlediği tatbikat nefes kesti. Müdahale sırasında atılan sis bombası da gösteriye renk kattı. Tatbikatı korkulu gözlerle izleyen öğrenciler, polisin suçlulara müdahalesi sırasında çok heyecanlandıklarını söyledi. 

Bu arada tatbikatın 2. ayağı olan ve bir polis panzerinin göstericiler tarafından molotofkokteyli atılıp yakıldığı bölüm ise öğrencilerin korkması ihtimali üzerine Vali Harput tarafından iptal edildi. Tatbikatın ardından Vali Harput ve Emniyet Müdürü Demir, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 

Sırıl İlköğretim Okulu öğretmeni Tuncay Yıldırım, "Okulumuzun tadilatını da polisler yaptı. Bugün de öğrencilerimizi şehir turu attırdılar" dedi. Hayatlarında ilk kez metroya bindiklerini belirten öğrenciler ise, şehir turunun ardından gerçekleşen yemek ve tatbikatın güzel olduğunu söyledi. Öğrenciler gün boyu şehrin kültürel ve turistik yerlerini gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?