7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Polisten öğrencilere terör mesajı

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği program çerçevesinde liseli öğrencilere terör örgütlerinin başlıca gelir kaynağının uyuşturucu olduğu hatırlatılıp, uyuşturucudan uzak durmaları istendi.

Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 70 okulda yapılacak olan "Güvenliğim Geleceğim" isimli uygulama kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nde zararlı akımlar ve zararlı alışkanlıklar hakkında konferans verildi.

Konferansta öğrencilere terör olaylarının iç yüzü anlatıldı. Akkoca, terör örgütlerinin başlıca gelir kaynağının uyuşturucu olduğunu belirterek, liseli gençlerin uyuşturucuya vereceği parayla bir katil olabileceklerini söyledi.

Akkoca, "Terör örgütlerinin temelinde para unsuru yatıyor. Hiçbir terör örgütü para olmadan ayakta kalamaz. Dünyadaki ve Türkiye'mizdeki uyuşturucu ticaretini terör örgütleri yapıyor. Dışarıdan getirdikleri uyuşturucuyu bizim insanımıza, bizim gencimize satarak, bizim insanımızdan para kazanıyorlar. Masumane bir genç sorumlu, sıkıntılı bir anında bir arkadaş grubuna katılıyor, bir eğlence ortamına giriyor, ona bir tane uyuşturucu hap veya madde veriliyor. Bizim gencimiz masumane o uyuşturucuya verdiği parayla Dağlıca'da askerimize ve polisimize kurşun sıkan teröristlerin mermisini, bombasını almış oluyor. Sizler uyuşturucuya vereceğiniz parayla bir katil olabilirsiniz. Bu paralar direk terör örgütüne gidiyor. Hainler uyuşturucudan kazandıkları paralarla askerimize, polisimize kurşun sıkıyor, bunları bilmenizi istiyoruz" diye konuştu.

Konferansın ardından Emniyet Müdürü Tahsin Demir, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce geliştirilen 'Güvenliğim Geleceğim' projesi kapsamında ilçedeki okullara her gün bir saat hırsızlık, kapkaç, terör olaylarına karşı alınacak tedbirler anlatılıyor. Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu İletişim Lisesi'nde bugün kurulan stantta polisler öğrencilere broşür dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 16:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Er IP: 78.187.44.xxx Tarih : 23.05.2008 14:00:48

Sevgili Sayın Müdürümü Takdir Ediyorum Sevgi Ve Saygılarımla...