4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Polisten sürücülere karanfil

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, 2-10 Mayıs tarihleri arasından kutlanan Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla polis ve jandarmalar tarafından sürücülere karanfil ve çikolata dağıtıldı.

Trafik Haftası münasebetiyle Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde tören düzenlendi. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yusuf Altınöz, Türkiye'nin en büyük meselesinin trafik olduğuna dikkat çekerek, ''Trafik kazaları neticesinde her yıl binlerce insan ölürken, on binlerce insan sakat kalmaktadır. Trafik, ülkemizin kanayan yarası haline gelmiştir. Bu yarayı tedavi etmek için trafik kaidelerine uymalıyız. Unutmayalım ki, bizi sevenleri üzmeye ya da ağlatmaya hakkımız yok'' diye konuştu.

Kaymakam Dursun Balaban da yaptığı konuşmada, ''Bu meseleyi devletçe ve milletçe birlikte halletmeliyiz. Devlet olarak teknolojiye ayak uydurarak yolları buna göre yapmalı ve trafik kurallarını ona göre koymalıyız. Milletçe bu kayıpları asgariye indirebilmek için ise kurallara uymaya alışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından trafik konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yılın sürücüleri seçilen Turhan Ağaca ve Remzi Yavuz'a ödül verildi. Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde trafiği kesen polis ve jandarma trafik ekipleri, yoldan geçen sürücülere karanfil ve çikolata verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?