4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Postacılar Ankara'ya yürüyor

İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya yürüyen Haber-Sen üyeleri, Bursa'da eylem yaptı.

Ankara PTT Genel Müdürlüğü'nün önünde buluşmak için Diyarbakır ve İstanbul'dan yürümeye başlayan Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası Haber-Sen üyeleri, bugün Bursa'ya geldi.

Gençosman Merkez Postanesi önünde toplanan sendikacılar, slogan atarak özlük haklarının yeniden düzenlenmesini istedi.

Postacılar, "IMF defol, bu memleket bizim", "Taşeronlaştırma insanlık suçudur", "İnsanca bir hayat bekliyoruz", "Gemileri yaktık, dönüş yok", "PTT halkındır satılamaz", "Bak postacı geliyor, hesap soruyor" yazılı pankartlar açıp slogan attı. Merkez postanesinde çalışanlar ise eylem yapan meslektaşlarını pencerelerden izledi.

Bazılarının cep telefonlarıyla eylemden görüntü alması gözlerden kaçmadı.
Postacıların her geçen gün artan meselelerinin çözümü için Türkiye'nin iki kolundan yürüyüşe geçtiklerini vurgulayan KESK'e bağlı Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Çakır, "İstanbul'dan ve Diyarbakır'dan yola çıkan postacılar, yarın Ankara'daki PTT Genel Müdürlüğü'nün önünde toplanacak.

PTT çalışanlarının meseleleri her geçen gün artmakta, çalışanların hakları her geçen gün daha fazla gasp edilmektedir. Kefalet Sandığı'nda biriken paralarımız bize ödenmedi. Postacılar 12 saat çalıştırılıyor. Şimdi de kargo şirketi kuruldu. Postacı, bir buzdolabını evin 5. katına kadar çıkartmak zorunda bırakılıyor. Can güvenliğimiz yok. Bazı şubelerde memurlar, güvenlik kamerası olmayan tek kişilik yerlerde çalıştırılıyor. İşveren, çalışanının can güvenliğini sağlamak zorundayken bunun tam tersine can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Biz kamu çalışanıyız, risk alamayız. Hakkımızı aramak için bize sokaklardan başka yer bırakmadılar" ifadelerini kullandı.

Bildiri dağıtarak İnönü Caddesi'ndeki sendika binası önüne kadar yürüyen postacıların öğle saatlerinde Heykel Postanesi'ne yürüdükten sonra Eskişehir'e hareket edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?