5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Postacılar eylemde

Bursa’da postacılar, yıpranma zammı taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınmamasını protesto etti.

Sabah saatlerinde, Osmangazi Postanesi önünde toplanan postacılar, "Bak postacı geliyor, selam vermiyor, hükümete küsmüş, hakkını arıyor" şeklinde sloganlar atarak, fiili hizmet zammı istedi. Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, 81 ilde yaklaşık 13 bin dağıtıcının hükümeti protesto için toplandığını belirterek, "Sendikamız geçen yıl oturduğu toplu görüşmelerde posta dağıtıcılarına yıpranma zammı talebinde bulundu. Bu talebimiz hükümet tarafından kabul edilmiş, mutabakat metnine koyulmuştur. Ancak hükümet bu talebimizin Haziran ayına kadar kanunlaştırılacağı sözünü vermesine rağmen, hazırlanan kanun tasarısında bizim talebimiz yer almamıştır" dedi.

Haberleşme gibi kutsal bir hizmeti ifa eden postacıların işinin gün geçtikçe zorlaştığını anlatan Avcı, "Bizler diğer kamu personelinden yılda 50-60 gün, 25 yılda ise 4 yıl daha fazla çalışmaktayız. Bu yüzden bedenimiz çabuk yorulmakta ve yıpranmaktadır. Dağıtıcılarımız 55 yaşına geldiklerinde resen emekli edilmelidir. Personel eksikliği sebebiyle yıllık izinlerimiz bir tarafa, acil durumlarda bile izin alamamaktayız. Bunalım içindeyiz. Vatandaş, bozulan ekonominin hıncını posta dağıtıcısından almakta. Bir zamanlar adına türküler yakılan posta dağıtıcılarına son zamanlarda saldırılar artmıştır" diye konuştu.

Hükümetin sözünde durmaması halinde eylemlerine devam edeceklerini söyleyen postacılar, daha sonra alkışlar eşliğinde postaneye girerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu, AK Parti Gurup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e taleplerini içeren mektubu faksladı. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:00:22
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 15:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?