4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Poyrazoğlu'ndan eğitime destek

Tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, "2 İleri 1 Geri" adlı oyunuyla Bursalıları gülmekten kırıp geçirdi.

Türk Eğitim Derneği'nin (TED) maddi imkanları yetersiz, ancak başarılı olan üniversite öğrencilerini desteklemek için başlattığı "10000 Genç Meşale, Daha Aydınlık Türkiye" kampanyasına katkıda bulunmak için daha önce İstanbul, Ankara, Antalya ve Kayseri turnelerine çıkan Ali Poyrazoğlu, "2 İleri 1 Geri" adlı oyununu bu defa Bursa'da sahneledi.

Fethiye Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu yaklaşık 800 kişi izlerken, elde edilen gelir TED'in eğitim kampanyasına bağışlandı.
Tiyatrocular Ümit Kantarcılar ve Burak Alkaş ile Bursalıların karşısına çıkan Poyrazoğlu, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Poyrazoğlu, yardıma muhtaç öğrenciler için meşale yakmak istediklerini belirterek, "Türkiye Eğitim Derneği için özel bir gösteri hazırladık. "2 İleri 1 Geri" adlı bu gösteriden elde edilen tüm gelirleri, ki çok büyük bir para toplandı, TED Kolejinde burslu okuyacak arkadaşlar için harcanacak. Ben zaten yetmiş çocuk okutuyordum. Şimdi buna 12-13 çocuk daha eklenecek. "Bir meşale yakın" diyoruz. Oyun çok eğlenceli. Günlük olaylardan yola çıkıp ülkemizin bilinçaltına doğru bir yolculuk yapmaya çalıştığımız 3 ayrı stand-up'çının gösteri yaptığı bir oyun bu." dedi.

2003 yılında başlatılan kampanya sayesinde bu yıl 10 bin öğrenciye burs verilmesi hedefleniyor. Tam eğitim bursu alan öğrencilerin servis, yemek, giyim, kitap masrafları ve harçlıkları, lisans eğitiminin sonuna kadar TED tarafından karşılanıyor. Bu öğrenciler ayrıca öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği okullarında sürdürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?