4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Profesöre dayak!

Bursa'da bir profesör, kayınvalidesine ait iş yerinin önüne yasal olmayan yollardan trafo yapmak isteyen şahıslar tarafından darp edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Mudanya yolu Çağrışan mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan ve bir yerel gazetede köşe yazarlığı yapan Prof. Dr. Rasim Okursay, kayınvalidesine ait restoranın yanındaki iş yeri sahipleri ile trafo inşaatı sebebiyle tartıştı. Akrabasının restoranında beklerken B.A. isimli bir şahıs tarafından darp edilen Okursay, olay yerine gelen ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burnu kanayan ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alan Okursay, söz konusu trafonun TEDAŞ'ın onayının olmadan yapıldığını öne sürdü. Elektrik Mühendisleri Odası yetkililerinden aldığı bilgi ışığında gerekli makamlara başvurduğunu belirten Okursay, "Buraya yasal olmayan yollardan trafo yapılmak istendi. Trafonun projesinin onaylanmadığını öğrendim. Kendilerine bu durumu anlattığımda beni tehdit ettiler. Ben tepki vermedim ve hakkımı yasal yollardan arayacağımı söyledim ve yetkili kurumlara şikayet dilekçemi verdim. Kayınvalidemin iş yerine müşteri kılığında bir adam geldi. Ancak daha sonradan öğrendim ki bu adam komşularımız tarafından gönderilmiş. İçeri girer girmez bana saldırmaya başladı. Ben içeri kaçtım, bu sırada benim boğazıma bıçak dayadı. İş yerimde çalışan eleman jandarmaya haber verdi" dedi.

Vücudunun bazı yerlerinde darp sonucu kanama meydana gelen Okursay, hastaneden aldığı raporla jandarmaya giderek şikayetçi olacağını söyledi. Röntgeni çekilen Okursay'a 1 ay iş göremez raporu verildi. Okursay, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde 1 ay derslere giremeyecek.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 12:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?