4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

PTT çalışanlarının soygun tepkisi

Bursa'da sık sık silahlı soygunlara sahne olan mahalle aralarındaki PTT şubelerinde güvenliğin sağlanmamasıne tepki gösteren PTT çalışanları, ayrıca tuvalet olmadığı için pet şişelere küçük su dökmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Türk Haber Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, son zamanlarda PTT teşkilatının asli görevlerini bırakıp bankacılık işlemlerini üstlendiğini, bu işlemlerin cami derneklerinin kullanmadığı depolarda veya mahalle muhtarlarının gösterdiği tenha yerlerde icra edildiğini söyledi.

Sokak aralarındaki PTT şubelerinin sık sık silahlı ve kanlı soygunlara sahne olduğuna dikkat çeken Avcı, "Üç kuruş para için arkadaşlarımızı katleden canilere üç kuruşluk güvenlik tedbirini almayarak çalışanların hayatını hiçe sayanlar arasındaki fark ne olabilir? Gürsu PTT'sine bağlı Yendoğan şubesinde öldürülen arkadaşımız Orhan Şentürk'ün ardından, Duaçınarı şubesi üç silahlı alçak cani tarafından soyulmuş, arkadaşımız darp edilmiştir. Gençosman PTT'sine bağlı Atıcılar şubesi de silahlı kişiler tarafından soyuldu. Esenevler şubesinde görevli arkadaşımız Sadık Özdemir Hakk'ın rahmetine kavuştuştur. En son geçen hafta Yeşil şubesinde arkadaşımız darp edilmiştir. Daha kaç arkadaşımız ölecek. Biriken sorunlar bir yerlerden patlar, altında kalırsınız. Devleti zarara uğratmak, memurunu koruyamamak devlet adına acziyettir" dedi.

Avcı, soygunlara karşı tedbir olarak, şubelerin belirli merkezlerde toplanıp en az 3 memur görevlendirilmesini, şubelerin kameralarla donatılmasını, güvenlik memurlarının sayısının artırılmasını, ring araçlarının kanun ve yönetmelikler çerçevesinde donatılmasını, mesai saatlerinin akşam 16.30'a çekilmesini, PTT'nin bankalar kanununu dahil edilmesini istedi.

PTT şubeleri ile birçok kamu kurumunda tuvalet bulunmamasının personeli çok zor durumda bıraktığına da dikkat çeken Avcı, hortum bağlanan bir pet şişeyi göstererek, "Artık memurlar peş şişeye hacet gideriyor. Yahut su dökmek için kasayı sayıp, paraları yanına aldıktan sonra, şubeyi kilitleyerek cami helalarına gidiyor. Birçok arkadaşımız prostat oldu" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?