3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Puan kaybına tahammülümüz yok'

Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında kendi sahasında Denizlispor'u ağırlayacak olan Bursaspor'da teknik patron Ertuğrul Sağlam, iki takımın da 3 puan için mücadele edeceğini belirterek, "Denizlispor için 1 puan bile yetebilir, ancak bizim puan kaybına tahammülümüz yok" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın zor geçeceğini ancak puan kaybına tahammüllerinin olmadığını ifade ederek, "Denizlispor karşılaşması, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi hem rakibimizin ligde yaşadığı kritik durumlar ile ilgili, hem de bizim üst sıraları hedeflerimiz açısından çok büyük önem taşıyor. İleriki maçlarda iki takımın da puan kayıplarına tahammülü yok. Denizlispor için deplasmanda olmanın verdiği duygu ve düşünceden dolayı 1 puan bile yetecektir.

Biz kendi taraftarımız önünde 3 puan almak istiyoruz. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın ve Trabzonspor'un kendi aralarında oynayacakları maçları da göz önünü alırsak, bizim 3 puan almamızla Bursaspor'u sevenler daha da umutlanacak. Takımımızda Romaschenko'nun bileğindeki sakatlık devam ediyor. Tadeu ve Muhammet ligin sonuna kadar bizimle olamayacaklar. Volkan Bekiroğlu da tam anlamıyla iyileşmiş durumda değil. Arkadaşlarımız maça yetiştirmeye çalışıyorlar.

Açıkçası yetişeceğinden çok da umutlu değiliz. Gönül hiçbir zaman takımda eksikler olmasını istemiyor. Ama geniş bir kadromuz var. Oynamayan bir arkadaşımızın şu ana kadar hiçbir eksikliğini hissetmedik. Diğer oyuncularımız da kalitelerini böylece göstermiş oluyorlar" dedi.

"TRANSFER HABERLERİ YALAN, İNANMAYIN"
Sercan Yıldırım ve Volkan Şen ile ilgili basında çıkan transfer haberlerinin yalan olduğunu altını çizen Sağlam, taraftarın böyle şeylere inanmaması gerektiğini dile getirerek, "Her gün çeşitli basın organlarında, çeşitli futbolcularımızla alakalı transfer haberleri çıkıyor. Volkan Şen ve Sercan bizim mukaveleli oyuncularımız. Kulüpten ayrılmaları için iznimizin olması gerekiyor. Ancak önümüzdeki hedefler doğrultusunda arkadaşlarımızı bırakmaya niyetimiz yok. Her ne kadar bu haberler çıkarsa çıksın, asılsız olduğunu belirtmek istiyorum. Eğer böyle bir durum olursa, zaten Bursaspor Kulübü kamuoyunu bilgilendirecektir. Mustafa Sarp'ın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Mustafa, takımın iyi oyuncularından biri. Mustafa'nın önümüzdeki sezon bizimle olmasını istiyoruz. Hem yönetimin, hem de futbolcunun fedakarlık yapıp, bizi bir an önce rahatlatmalarını istiyoruz" dedi.

Takımda defans sisteminin çok iyi olarak oturduğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Bizim dönemimizde 12 tane lig karşılaşması oynadık. Yeni geldiğiniz takımı oturtmak zaman alacak. Ofansif anlamda ortaya çok zengin pozisyonlar koyamadık. Ama takım savunmasını artık çok iyi uygulayan bir ekip olduk. Oyuncularımız defansa çok içten, çok yürekten yardım ediyor.

Beşiktaş 6, Sivasspor ve biz 7 gol yedik. Bu gollerin de 2 tanesini kendi kalemize attık. Bir tanesi de Galatasaray maçında İvankov'un Aydın'ın sırtına çarptırdığı top. Bunları da saymazsak 4 gol yemişiz. Defansif anlamda bu kaliteyi ortaya çıkarırken, ofansif anlamda da bazı şeyleri ortaya koymaya başladık. Bunu da ilerletirsek, camiamızın hedeflediği noktalara ulaşacak bir takım haline geliriz. Ama bu sene 6. bitirirsek, önümüzdeki sene insanlar bizden daha üst bir performans bekleyecek. Bu sene 6. bitirdik, seneye de böyle bitirelim yeter demek olmuyor" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK BİR BURSASPOR İSTİYORSAK, HERKESİN KENETLENMESİ LAZIM"
Şehrin tam UEFA Kupası'na kilitlendiği dönemde Bursa'dan yeterince destek alamadıklarını söyleyen Sağlam, "Şehrimizin tam UEFA Kupası'na kilitlendiği şu dönemde maalesef Bursa'dan yeteri derecede katkı alamamamız, basında da çıkan ekonomik sıkıntıları yaşıyor olmamız motivasyon anlamında bizi dönem dönem sıkıntıya sokuyor. Ancak oyuncularımızın olaya fedakarca yaklaşıyor olmaları ve dış etkenlerden etkilenmemeleri bizi sevindiriyor. Ancak şehrin ekonomik açıdan katkı sağlamaması bizi son derece üzüyor.

Belediye başkanımız bu sıkıntılara çok samimi yaklaştı. O da kulübe kalıcı gelirler sağlamak istiyor. Ona da teşekkür ediyorum. Büyük bir Bursaspor elde etmek istiyorsak, herkesin kenetlenmesi lazım. Başarı sadece tesislerdekilerle yakalanmaz. Taraftarımız yeterince destek veriyor. Ancak birkaç sorumluluk daha almak zorundalar. Bu sezon 700 - 800 bin TL ceza ödedik. Bunlar olmasaydı bu ekonomik sıkıntıyı yaşamazdık. Galatasaray'ı nasıl geçeriz, Fenerbahçe'yi nasıl geçeriz hesapları yapmaya başladık. 100 milyon liralık bütçesi olan takımları geçebilmemiz için yarısı kadar bütçe yeterli olur.

Kongre sıkıntısından da şuanda maalesef başkanımız bile önünü net bir şekilde görememekte. Bu da gelecek sezon için bizi endişelendiriyor. Biz tabi ki mücadelemizi sonuna kadar sürdürüyoruz. Bu olumsuzluklardan etkilenmeden taraftarımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekonomik sıkıntı için yarın veya pazartesi kombine satışlarına başlanabilir. Taraftarımızı da daha çok ilgi gösterir. Oradan gelecek parayla transfer döneminde bile rahatlayabiliriz. Bu tarz projelerin oluşturulması gerekiyor. Benim şuanda aklıma gelen bu var. Türkiye'de bütün kulüpler bunu yapıyor. Bursaspor neden yapmasın?" diye sordu.

Taraftarların kendilerinden çok şey beklediğinin farkında olduklarını, buna en iyi şekilde karşılık vermeye çalıştıklarını anlatan Ertuğrul Sağlam, "Taraftar bizim için çok önemli bir güç. Taraftarın görevi, takıma destek vermek, takıma katkı sağlamak. Türkiye Bursaspor'dan çok iyi bir şekilde bahsederken, taraftardan da iyi bahsetmeli. Tüm Türkiye'ye örnek gösterilebilecek bir taraftar istiyoruz. Ödediğimiz cezalar bizi çok üzdü ve sıkıntıya soktu. Taraftarımızın bugüne kadar vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ama bazı konularda da sorumluluklar alınması gerekiyor. Taraftarın bize vermiş olduğu destekten dolayı onlara bazı şeyleri vermemiz gerekiyor. Ben taraftara karşı mahcup o mı oturtmak zaman alacak. Ofans mı oturtmak zaman alacak. Ofanslmak istemem. Ben, o stada çıktığımda göğsüm dik, başım dik çıkmalıyım. Eğer öyle çıkamayacağım bir durum olursa düşünürüm" dedi.

"MELO'YU PAF TAKIMA GÖNDERDİK"
Babası vefat ettiği için 10 günlük izin alarak ülkesine giden Fabricio Melo'nun 3 ay aradan sonra tekrar dönmesini de değerlendiren Ertuğrul Sağlam, "Melo'yu gözü yaşlı bir şekilde benim yanıma geldi. Babasının vefat ettiğini ve ülkesine gitmek istediğini söyledi. Biz de bu duruma kayıtsız kalamazdık. Ben de kendisine 'sana 10 gün izin veriyorum. Ailenle görüş, cenaze işlemlerini yap' dedim.

Ama 10 günden sonra 3 ay daha geçti. Kimse ona ulaşamadı, kimse de bir haber vermedi. Kendisini sezon sonuna kadar PAF takıma gönderdik. Çalışmalarına orada devam edecek. Şuanda takıma girmesi söz konusu bile olamaz. Sezon sonunda performansına göre tekrar bir durum değerlendirmesi yapacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?