6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Puan kaybına tahammülümüz yok!

BURSASPOR'UN PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gençlerbirliği maçına 3 puan için çıkacaklarını belirterek, "Puan kaybetmenin çok sıkıntı oluşturacağı, yarıştaki avantajımızı azaltacağı bir dönem yaşıyoruz. Bu hafta kaybedip önümüzde uzun süre var, kayıpları telafi ederiz gibi bizi rahatlatacak bir dönemde değiliz. O yüzden bu karşılaşmayı çok ciddiye alıyoruz" dedi.

Sağlam, son dönemlerde çeşitli polemikler yaşandığını ifade ederken, bundan sonra hiç bir açıklama yapmayıp polemiklerin içine girmek istemediğini, bütün enerjilerini futbola ve kalan maçlara vermek istediklerini bildirdi.

Gençlerbirliği maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam, bu karşılaşmada sakin, futbolun gerektirdiği ölçüde agresif, hırslı ve sert oynayacaklarını söyledi.

Puan kaybetmenin telafisinin söz konusu olmadığını kaydeden Sağlam, "Bu hafta kaybedip önümüzde uzun süre var, kayıpları telafi ederiz" gibi bizi rahatlatacak maç sayısı da yok. O yüzden bu karşılaşmayı çok ciddiye alıyoruz. 3 puan bizim bu yarış içinde bize çok katkı sağlayacak. O ciddiyetle hazırlanıyoruz" dedi.

Antalyaspor karşısında oldukları gibi Gençlerbirliği maçına da sakin bir şekilde çıkacaklarını anlatan Sağlam, "Bir yandan sakin olurken diğer yandan futbolun gerektirdiği hırsı, agresifliği, sertliği futbol kurallarını da sahaya yansıtıp iyi mücadele ederken, futbol izleyenleri doyurup, Bursa'ya kayıpsız dönmek istiyoruz. Karşımızda çok iyi bir takım olduğunu, kaliteli futbolcu ve antrenörü olduğunu biliyoruz.

Bu yarış içinde çok ihtiyacımız olan 3 puana ulaşmamız gerekiyor. Taraftarımızın desteğinin olacağını bekliyorum. Onlar da son haftalarda lider takımın lider taraftarları gibi davranıyorlar.

Onların coşkusu ve olumlu katkısıyla fair-play kuralları içinde bizi destekleyecekler. Dileğimiz taraftarlarımızın geçmişte olduğu gibi Türkiye'ye örnek olmalarıdır" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, "Ankaragücü'ne katkılarından dolayı Bursaspor'un gönül şikesi yaptığı" yönündeki eleştiriler ve Antalyaspor maçında yaşanan penaltı tartışmalarının çeşitli polemikleri gündeme getirdiğinin hatırlatılması üzerine, "Bundan sonraki dönemde de mutlaka polemikler olacaktır. Bir soruya cevap verdim. Aslında vermemem gerekiyordu. Bu tür polemiklerin içine girmemek lazım. Enerjimizi konsantrasyonumuzu bundan sonraki dönemde futbola verip mutlu sona ulaşmanın yollarına arayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 15:10:04
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?