2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Radar cezası sayesinde beraat etti

RADAR CEZASI SAYESİNDE BERAAT ETTİ

Bursa'da bir genci bıçaklayarak 150 lirasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki genç, olay günü memleketinde olduğunu halay görüntüleri ve radar cezası ile ispatlayınca beraat etti.

Edinilen bilgiye göre olay, 16 Aralık 2010 tarihinde Tophane'deki gezinti yolunda meydana geldi. İddiaya göre, tarihi surlarda gezen M.Ç.'nin (16) yanına gelen 2 kişi önce sigara istedi. M.Ç.'nin vermek istememesi üzerine zanlılar genci bıçaklayarak 150 TL parasını gasp etti. Olayın ardından, M.Ç. fotoğraf teşhisi sırasında yaklaşık 3 ay önce cezaevinden çıkan sabıkalı E.A.'yı gösterdi. Bunun üzerine gözaltına alınan E.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak olayın meydana geldiği iddia edilen

tarihte oğlunun yanında bulunduğunu ve Erzincan'da olduklarını ileri süren baba Z.A., avukatı Kutsal Kalezade ile birlikte dedektif gibi iz sürerek çocuğunu tahliye ettirebilecek delillere ulaşmaya çalıştı. Olayın olduğu gün düğünde çekilen halay görüntülerini elde eden baba, 24 saat süren yol boyunca girdiği radar cezalarını da alıp bunları dosyaya ekledi. Otomobil içinde çektikleri fotoğrafları da savunma dosyasına ekleyen baba, oğlunu tekrar hürriyetine kavuşturdu.

 

"RADAR CEZASI BERAAT ETTİRDİ"

Tahliye olduktan sonra 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasp suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılaması süren M.Ç. son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme sanığın olay günü memleketinde olduğunu halay görüntüleri ve radar cezasıyla ispatlamasını nazara alarak beraatine karar verdi.

Suçsuzluğunu yediği radar cezasıyla ispatladığını belirten E.A., "Adalet yerini buldu. Suçsuzluğum anlaşıldı ve baraat ettim" dedi.

Babasının yaşanan olaylarda işyerinde olduğunu belgelemek için her tarafında güvenlik kameraları bulunan fabrikasında çalıştığını kaydeden E.A., "Hiçbir suçum yokken 25 gün hapis yattım. Hakkımı arayacağım" diye konuştu.

Toplumda, cezaevine girip çıkan insanların tekrar suç işleyeceği yönünde bir kanaat olduğunu söyleyen E.A.'nın avukatı Kutsal Kalezade, "Bu kanaat cezaevine girip çıkanların hayatını mahvediyor. Herkes suç işleyebilir ama bu bir daha suç işleyeceği anlamına gelmez. E.A. çok şanslı, fotoğrafları ve radar cezaları dosyamızın seyrini değiştirdi. Bugün de beraat etti. Adalet yerini buldu ama keşke hiç tutuklanmamış olsaydı" şeklinde konuştu.

 

"OĞLUMUN EVE GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİNİ TESPİT ETTİRMEK İÇİN GÜVENLİK KAMERASI TAKTIRDIM"

Baba Z.A., bu olay yüzünden çocuklarının eve giriş çıkış saatlerini tespit etmek için güvenlik kamerası taktırdığını ifade ederek şunları söyledi:

"Ben 100'e yakın işçi çalıştırıyorum. Benim oğlum 150 TL için gasp yapması imkansızdı. Bunu herkese anlattık, başka kimse inanmadı. Adalet geç de olsa yerini buldu. Ama oğlum hiç bir suçu yokken 25 gün hapis yattı. Benim bir işim var. Ben, diğer esnafın gözünde hala oğlu gasp işleyen biriymiş gibi görünmem ağrıma gidiyor. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bu olay sebebiyle çok mağdur olduk. Gerekirse AİHM'ne de gideceğiz" şeklinde konuştu.

RADAR CEZASI SAYESİNDE BERAAT ETTİ
RADAR CEZASI SAYESİNDE BERAAT ETTİ
RADAR CEZASI SAYESİNDE BERAAT ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2011 Pazar 10:14:02
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 01:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?