5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Radyo binasında dehşet!

Bursa’da özel bir radyo ile Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) bulunduğu Uluyol’daki bina kimliği belirsiz kişilerce tiner ve büyük tüplerle ateşe verildi.

Çıkan yangında 6. kattaki radyoda mahsur kalan 3 programcı itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Alevlerin arasında kalan Osman ismindeki muhabbet kuşunu yanmaktan son anda kurtaran bir itfaiye eri ise, vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaşpaşa Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı bir iş hanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Özlem Radyo ile Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) bulunduğu binanın 5. ve 6. katındaki merdiven boşluğuna bir çöp kutusu içine yerleştirdikleri 3 adet tiner kutusu 2 adet büyük tüpü benzin döküp yaktı. Bomba gibi patlayan çöp kutusu korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Alevler radyo kapısının altından içeriye girince rodyoda program yapan Mehmet Yılmaz (19), Hülya Timur (40) ve Erkan Konak (20) olduğu öğrenilen 3 programcı yayını yarıda kesip camlara çıkarak yardım istedi. Kısa sürede büyüyen alevler üst katta bulunan BBP’nin yerini de kullanılmaz hale getirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 ekipleri hazırda bekletilirken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi bir müddet trafiğe kapatıldı.

İtfaiye ekipleri 5. kattaki radyo binasının camına merdivenle çıkarak yangına müdahale etti. Merdiven boşluğundaki yangının söndürülmesinin ardından içeride mahsur kalan 3 programcı itfaiye erleri tarafından dışarıya çıkarıldı.

Programcı Erkan Konak ile radyonun ortaklarından Hülya Timur, 112 ambulansı ile Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yangında şans eseri yaralanan olmazken alevlerin arasından Osman ismindeki bir muhabbet kuşunu yanmaktan son anda kurtarıp dışarıya çıkaran itfaiye eri ise elindeki kafesle binadan dışarıya çıktığında vatandaşlar tarafından alkışlandı. Parti binasınında zarar gördüğü yangın 1 saat içinde söndürüldü.

Yangının ardından açıklama yapan Bursa İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, olayın kundaklama olduğunu belirterek, "Yangından sonra yaptığımız çalışmalar doğrultusunda yangının binanın 5. katındaki merdiven boşluğunda 3 adet tiner kutusu ve 2 adet büyük tüpün tutuşturulmasıyla başladığnı tespit ettik. Alevler merdiven boşluğundan parti binasına sıçrayarak parti binasınında yanmasına sebep olmuş çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Polis yangın yerindeki parmak izi çalışmalarının ardından olayla alakalı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 12:18:27
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 17:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?