4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Rahvan at yarışları

Nilüfer Belediyesi, 29 Mart seçimlerinin ardından mahallesi olan Kayapa'da 17 yıldır düzenlenen rahvan at yarışlarının 18'incisine ev sahipliği yaptı.

Kayapa Futbol Sahası’nda yapılan ve koşu stilleriyle geçmişten günümüze kadar uzanan yarışlara vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile meclis üyeleri ve muhtarlar da bu heyecana ortak oldu. Çeşitli kategorilerde yarışan 100'ün üzerinde at kıyasıya mücadele ederken, yarışları izleyenler de büyük heyecan yaşadı.
Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geleneksel olarak düzenlenen yarışlara sahip çıkacaklarını belirterek, “Kayapa ve Akçalar’da rahvan at yarışları, Çalı’da güreşler yapıyoruz. Biz yörelerimizin alıştığı kültürleri yaşatmak için üzerimize düşeni yapacağız. Gelecek sene daha coşkulu bir yarış göreceğinizden şüpheniz olmasın” dedi.

Ağalık açık artırması ise büyük çekişmeye sahne olurken, 2010 yılında düzenlenecek olan yarışların yeni ağası 63 bin lira karşılığında Halil Yılmaz oldu. Eleme usulü düzenlenen müsabakalarda üçlü taylar, dörtlü taylar, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı, baş ve ithal atlar müsabakaları düzenlendi.
750 TL ile 3 bin lira arasında olan ödüller için kıyasıya bir yarış sergilenirken, yarışların en prestijlisi olan baş atlarda Cüneyt Tezyar, ithal atlarda ise Mustafa Erbaş kupaya uzanan isimler oldu.

Yarışların dışında çeşitli eğlence organizasyonlarına da yer verildi. Kayapa Meydanı’nda gerçekleştirilen yarışlarda Nilüfer Halk Dansları topluluğunun yaptığı gösteriler ile, Kadim-Sevda ve Ahır Kapı Roman Orkestrası’nın konserleri de Kayapalılara eğlenceli dakikalar yaşattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet karabiga IP: 78.172.85.xxx Tarih : 30.07.2009 13:47:12

sayın başkanım köyümüzde düzenlemiş oldugunuz geneleksel rahvan at yarışlarmıza göstermiş oldugunuz ilgiden dolayı bir kayapalı olarak size sonsuz tesekkürler ederim.  sayın başkanım seneye bu organizasyonun daha kaliteli ve de davullu zurnalı olamasını  sizden rica ederim