4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Rahvan atları fetih için koşacak

Osmangazi Belediyesi’nin, Fetih Şenliği çerçevesinde bu yıl 5'ncisini düzenleyeceği Rahvan Atları yarışmasının yine renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.


Pazar günü Paşa Çiftliği’nde yapılacak olan yarışlara, Bursa ve köylerinden 60-80 arası atın katılması bekleniyor.

Osmangazi Belediyesi, düzenlediği bu ödüllü yarışla Rahvan atlarına kişisel özveriler göstererek bakmaya çalışanlara maddi manevi destek sağlıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışların yapılacağı Paşa Çiftliği’nin sahibi Ali Muhittin Dinçsoy’a nezaket ziyaretinde bulunarak, arazisini bu yarışmaya açtığı için teşekkür etti. Dündar, “İnanıyorum ki hem rahvan atı ile ilgilenenler hem de tüm Bursalılar bu davranışınız nedeniyle size teşekkür edeceklerdir” dedi.


Paşa Çiftliği’nin sahibi Dinçsoy ise, geleneksel özelliği olan bu yarışmaya destek vermekten mutlu olduklarını söyledi.
Rahvan Atları Derneği Başkanı İhsan Gür’ün da hazır bulunduğu ziyarette, yarışlarla ilgili bilgi de veren Başkan Mustafa Dündar, yarışların, baş, başaltı, başorta, küçükorta, deste, taylar, tozkoparan, Arap doludizgin, yerli doludizgin ve ithal Rahvan olmak üzere 10 kategoride yapılacağını söyledi. Dündar, dereceye girenlere 20 bin TL civarında ödül dağıtılacağını da hatırlatarak, Bursalılar'ı renkli görüntüleri izlemeye davet etti.
Yarışlar, 26 Nisan Pazar günü saat 10:00’da kayıtların yaptırılmasının ardından 11:15’de başlayacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 17:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?