4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Rallici anneler toz attırdı

Bursa'da, Otomobil Sporları Kulübü ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Fotorall Şampiyonası'nda, rallici anneler sergiledikleri performansla erkek sürücülere taş çıkarttı.

As Merkez Alışveriş Merkezi'nin otoparkında sabah saatlerinde başlayan turnuvada, 2'si bayan 18 ekip yaklaşık 100 kilometrelik turu tamamlamaya çalıştı. Kendilerine verilen fotoğraflardaki 15 ayrı noktaya ulaşmak için gayret gösteren rallicilere, ayrıca genel kültür alanında da sorular yöneltildi.

Yarışmanın genel Klasman Kategorisi'nde, kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getiren ve 1 saat 43 dakikada bitiş noktasına varan Serkan Beki isimli ralliciye kupası ve bazı hediyeleri verildi. Genel Kültür Alanı'nda ise Şahin Kaya, kendisine yöneltilen 15 sorunun 12'sine doğru cevap vererek birinci olmayı başardı.

ANNE RALLİCİLER ÇOCUKLARIYLA KATILDI
Yarışmada, Bayanlar Klasmanı'nda yarışan 2 ekibin mücadelesi ise dikkat çekti. Turnuvaya 5 aylık çocuğu Senem ve 2 kardeşiyle katılan Sezen Dalkıran isimli rallici 1 saat 41 dakikalık derecesiyle kendi kategorisinde birinci oldu.

14 ayrı noktaya ulaşmayı başaran ve kendisine yöneltilen soruların 9'una doğru cevap veren Dalkıran, bebeğiyle ve kardeşleriyle yarışmaya katılmaktan mutlu olduğunu söyledi. 5 yıldır otomobil kullandığını kaydeden Dalkıran, "İlk defa bir turnuvaya katıldım. Çok sayıda erkek rallicinin katıldığı yarışmada iyi bir derece aldığıma inanıyorum. 5 yıldır otomobil kullanıyorum. Çocuğumun şansıyla turnuvaya katıldım. Kupayı aldığım için mutluyum" dedi.

Bayanlar kategorisinde ikinci olan 6 aylık hamile Rallici Nurcan Dalkıran ise turnuvaya katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, yarışmanın kendisi açısından oldukça zor geçtiğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?