3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ramazan eğlencesi çoşkusu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunuseli Mahallesi Pazaryeri'nde Osmangazi Belediyesi'nce düzenlenen Ramazan eğlencesi programını halkın arasında izleyerek keyifli dakikalar yaşadı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunuseli Mahallesi Pazaryeri'nde Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan eğlencesi programına katıldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte keyifli anlar yaşayan Dündar, "Ramazan eğlencesini halkımızın ayağına götürüyoruz, bizde bu eğlenceye ortak oluyor, hemşerilerimizle birlikte keyifli vakit geçiriyoruz" dedi.


Eğlence programı kapsamında Karagöz-Hacivat, ortaoyunu, fasıl programları ve ilizyon gösterileri gerçekleştirildi. Gösteriler sırasında sultan çelebi, cazgır, tuzsuz ve Deli Bekir gibi tiplemeler halkın arasında dolaşarak, çeşitli sürpriz gösteriler yaptı. Osmangazi Belediyesi Ramazan ayını, aş evlerinde yaklaşık 45 bin kişiye dağıtılacak iftar yemeği, 5 bin kişiye dağıtılacak erzakların yanı sıra birbirinden renkli eğlence programlarıyla geçiriyor. Osmangazi Belediyesi'nin gezici tır sahnesinin kullanıldığı Ramazan eğlencesi etkinlikleri 24 Ağustos 2009, Cuma akşamı Bağlarbaşı Mahallesi'nde başladı.

Ramazan ayı boyunca Pazar günleri hariç her akşam kentin değişik noktalarında eğlence programları gerçekleştiriliyor. Eğlence programı kapsamında Karagöz-Hacivat, ortaoyunu, fasıl programları ve iliz yon gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Bağlarbaşı Mahallesi'nde başlayan Ramazan eğlenceleri Panayır, Emek, Başaran, Soğanlı, Yunuseli, Bağlarbaşı, Kükürtlü, Zafer, Küçükbalıklı, Akpınar, Mehmet Akif, Kamberler, Oavakça, Demirtaş, Çarşamba, Küplüpınar, Hürriyet ve Hamitler mahallelerinde gerçekleştirilecek. Programların yapılacağı yerler belirlenirken, çevre mahalleler de yaşayanların da programları izleyebilmesi için ayrıca özen gösterildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu söyleyerek, "Biz elimizden geldiğince yoksul kimselere ulaşmaya çalıştık. Yaklaşık 45 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca tespit edilen yaklaşık 5 bin kişiye erzak yardımında bulunacağız. Diğer taraftan da Ramazan ayı süresince farklı mahallelerde eğlence programları düzenleyerek, ilçe halkının mübarek ayını daha da renklendireceğiz" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 15:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?