4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ramazan öncesi fırınlara denetim

Bursa'da Tarım İl Müdürlüğü ekipleri fırın ve unlu mamül üreten işletmeleri denetledi. Denetimler sırasında mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari para cezası uygulanırken eksikleri olanlar ise uyarıldı.

Bursa'da yaklaşan Ramazan ayı öncesi Tarım İl Müdürlüğü denetim ekipleri fırın, unlu mamül, baklava ve tatlı üreten işletmeler ile yemek fabrikalarını mercek altına aldı. Toplam 26 ekip şehir merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren bin 200 işletme bir hafta boyunca denetlenecek. Denetimlerin ilk gününde ekipler yapılan kontroller sırasında mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari para cezası uygularken, eksikleri olan iş yeri sahipleri de uyarıldı.
Denetimler hakkında bilgi veren Kontrol Şube Müdürü Erdal Kuzucu, "Yaklaşan Ramazan ayı öncesi rutin denetimlerin dışında bir program hazırladık. Toplam 26 ekip ilçe ve merkezdeki toplam bin 200 işletmeyi denetleyecek. Ayrıca 75 yemek fabrikası ve toplu tüketim merkezleri de incelenecek. Denetimlerde öncelikle hijyen konusuna dikkat edeceğiz. Üretim izni olmayan ürünleri kullananlara bin 120 TL para cezası verilecek. Ayrıca üretim izni bulunmayan işletmeleri kapatırken, mevzuata aykırı faaliyet gösterenlere de 5 bin 600 TL idari para cezası uygulanacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?