3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ramazan'da Arap turist yağacak

BURSA'YA RAMAZANDA ARAP TURİST YAĞACAK

Ramazan ayında Bursa'ya Arap turist yağacak. Bursa Valiliği'nin hazırladığı proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Vali Şahabettin Harput, bu ramazan ayında başta Arap ülkeleri olmak üzere turistler için özel programlar hazırladıklarını söyledi.

BEBKA ve BESOB iş birliğiyle başlatılan 'Bursa'nın yerel lezzetleri' projesinin basın toplantısında konuşan Vali Şahabettin Harput, ramazan ayında Arap turizm hareketini Bursa'ya çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Dubai'de yaptıkları Bursa gecesinde Arap turizmcilere tanıttıkları "Ramazanda Bursa'ya" isimli projeye olumlu tepkiler aldıklarını belirten Harput, geçen yıl yeterince verim alamadıkları projeden bu sene patlama beklediklerini kaydetti.

Bursa'nın güzelliklerinin Körfez bölgedeki turizmcilerin dikkatini çektiğini söyleyen Harput, "Ramazanda Bursa'ya" projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti. Harput, "Geçen yıl istediğimiz verimi alamadık. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, THY ve Turizm Yatırımcılar Birliği ile beraber gündeme getirdiğimiz proje bakanlık tarafından kabul edildi. Biz projenin Bursa ayağını resmen başlatıyoruz. Bursalı turizmcilerle bu konuyu görüştük" dedi.

TURİSTLER İÇİN EKONOMİK PAKETLER

Turizmcilerin günü birlik Bursa'da kalmaması için ekonomik paketler de hazırladıklarını vurgulayan Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"4 gün kal 3 gün öde ya da 5 gün kal 2 gün öde gibi sloganlar hazırladık. Özel Uludağ programları ve ramazan eğlenceleri ile turistlerin burada kalmasını sağlayacağız. Bu yıl Arap ülkelerinden çok sayıda turisti şehrimize getirmek istiyoruz. Turistler Bursa'nın tarih kimliğiyle yeşil dokusuna aşık olacak. Leziz yemeklerimizden tadan turistler Bursa'da uzun süre kalacak".

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 10:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?