4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Rambolar kampta

RAMBOLAR KAMPTA

Bursa İl Özel İdaresi Arama ve Kurtarma Ekibi 2009 yılı son eğitimini Narlıdere'de gerçekleştirdi.

Bursa'da meydana gelebilecek tabii afetlerde görev almak ve arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak için kurulan ekibin üyeleri kendilerini formda tutabilmek maksadıyla her yıl 4 defa eğitim yapıyor. İl Özel İdaresi Sivil Savunma Amiri Haşim Sivri, 20 kişilik bir ekip olarak katıldıkları bir haftalık eğitimde kampçılık, dağcılık ve dağda arama kurtarma faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

2009 yılının 4. ve son eğitimini düzenlediklerini belirten Sivri, "Ekibimizde elektrikçi, marangoz, aşçı, büro görevlisi gibi farklı mesleklerden arkadaşlarımız bulunuyor. Artık tamamen düzenimiz oturdu, herkes eğitime geldiğinde hangi görevi nasıl yapacağını biliyor. İstisnasız tüm arkadaşlarımız teknik aletleri kullanabiliyor" şeklinde konuştu.

Eğitim kampına Bursa İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Şaban Kander ve İnsan Kaynakları Şube Müdürü Hamza Mert ziyarette bulundu. Kander, arama - kurtarma ekibinin 2009 yılı eğitim çalışmalarının devam ettiğini belirterek"Personelimiz her türlü araç ve gereçle her şartta görev yapmaya hazır. 2010 yılında da eksiklerimizi tamamlayarak Türkiye'nin sayılı arama kurtarma ekiplerinden olmak üzere çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

RAMBOLAR KAMPTA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 09:30:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 13:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?