6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Raylı sistem ağı ikiye katlanıyor

RAYLI SİSTEM AĞI İKİYE KATLANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar 22 kilometrelik raylı sistem yapıldığını hatırlatarak, şehir içi tramvay hatları ile birlikte bu dönem toplam 24,5 kilometrelik yeni hattı sisteme dahil etmeyi planladıklarını söyledi.

Başkan Altepe, Bursaray Görükle hattı inşaatı kapsamında Görükle Kampusu'nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Raylı sistem çalışmalarının en önemli ulaşım yatırımı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Görükle hattının ilk 3 durağı olan Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarında deneme seferlerinin iki ay içinde başlayacağını söyledi.

Kampus içinden geçen hatta da çalışmaların hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, yılsonu gibi çalışmaların bitmesini ve 2011'in ilk aylarında da hattın tamamen sisteme entegre olmasını planladıklarını açıkladı. Başkan Altepe, Görükle hattının devreye girmesiyle öğrencilerin yanı sıra her gün Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden binlerce hastanın kesintisiz ve konforlu ulaşım imkanına kavuşacağının altını çizdi.

İhalesi geçen dönem yapılmasına rağmen Görükle hattında yapılan akılcı düzenlemelerle sağlanan yüzde 36'lık tasarrufla inşaatına başlanan Emek hattındaki çalışmaların da hızla sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, Emek kavşağının temelinin atılmasıyla bu hatta bir sorun kalmadığını belirtti.

Önümüzdeki yılın ortalarında Emek hattının da sisteme dahil edileceğini kaydeden Başkan Altepe, Kestel hattı ile ilgili projelerin de hazırlandığını ve gerekli onayların alındığını belirtti. Bu hattaki çalışmalara başlamak için kaynak arayışının sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, "Kestel hattıyla birlikte bir dönemde 17 kilometrelik hattı devreye sokmuş olacağız. Bunun yanında Cumhuriyet Caddesi ve Heykel-Garaj hattında tramvay seferlerinin başlamasıyla, bugüne kadar yapılan 22 kilometrelik raylı sistem hattına toplam 24,5 kilometre daha ilave etmiş olacağız. Bu çalışmaların hayata geçmesiyle ulaşım projelerimizle bu döneme damgamızı vurmuş oyacağız" diye konuştu.

RAYLI SİSTEM AĞI İKİYE KATLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:48:03
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?