6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Raylı sistem ulaşımı rahatlatacak

MİNİBÜS VE DOLMUŞLARA ÇÖZÜM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hafif raylı sistem çalışmaları tamamlandığında, Kestel’deki bir vatandaşın Görükle ve Mudanya’ya rahat bir şekilde ulaşabileceğini, dolmuş ve minibüs gibi diğer araçlara ihtiyaç duymayacağını söyledi.

Başkan Altepe, özellikle şehrin doğu bölgesine taşımacılık yapan ve kaldırılması yönünde zaman zaman tartışmaların yaşandığı minibüslerin, zaman içinde kendiliğinden dikey hatlara yöneleceğini, raylı sistem güzergahında trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını belirtti. Raylı sistem ağını Kestel, Görükle, Mudanya ve yakın bir gelecekte de terminal bölgesine kadar uzatmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Altepe, kesintisiz ulaşım için raylı sistemin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Görükle etabındaki çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, bu hattaki ilk 3 istasyonda deneme seferlerinin 31 Temmuz’da başlayacağını ve gerekli konroller yapıldıktan sonra da bu istasyonların sisteme dahil edileceğini vurguladı. Yıl sonuna kadar da bu hat üzerindeki tüm istasyonları tamamlayacaklarına dikkati çeken Başkan Altepe, önümüzdeki yılın ortasına kadar da Mudanya etabının tamamlanacağını belirtti.

Bu dönem programda olmamasına rağmen 8 kilometrelik Ketsel hattı ile ilgili projeleri de hazırladıklarını ifade eden Başkan Altepe, bu hat üzerindeki 3 köprünün genişletilmesiyle ilgili de önemli bir mesafe alındığını hatırlattı. Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Bursa milletvekillerinin de gayretleri ile Ulaştırma Bakanlığı’nın bu hat üzerindeki köprüleri genişletmeyi kabul ettiğini ve gerekli yatırımı programa aldığını kaydeden Başkan Altepe, “Ulaştırma Bakanlığı, gerekli talimatları Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne verdi. Çalışmalar başladı. Hedefimiz altı ay içinde burada da inşaata başlamak ve başladıktan sonra 1,5 yıl içinde bu hattımızı da tamamlamak” dedi.

Kent içi ulaşım ağına entegre edilecek tramvay hatlarıyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Altepe, ilk olarak Cumhuriyet Caddesi’nde uygulanacak nostaljik tramvay hattı ile ilgili çalışmaların kısa zaman içinde başlayacağını vurguladı. Başkan Altepe, bu hat ile birlikte cadde üzerindeki binaların cephelerinin sağlıklaştırılacağını, tekel binasının kaldırılarak yerine meydan yapılmasıyla da Kayhan, Reyhan, Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin tüm güzelliğiyle ortaya çıkacağını belirtti.

Atatürk Stadyumu’nun yenilenmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve 10-15 gün içinde çim serme işleminin tamamen biteceğini kaydeden Başkan Altepe, artık tamamen Velodrom’a yapılacak yeni stadyum projesine yoğunlaştıklarını vurguladı. Stadyumun yapılacağı alanda bulunan Oyak Renault ve Nilüfer Spor Kulübü ile Atıcılık İhtisas Kulüplerinin tahliyesi ile ilgili işlemlerin devam ettiğini açıklayan Başkan Altepe, “Tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra 1 ay içinde bölgede yıkımlara başlıyoruz. Gerekli zemin çalışmalarını yaptıktan sonra da ihaleye çıkacağız. En kısa sürede ilk kazmayı vurup, 1,5 yıl içinde de 44 bin kişilik yeni stadyumu Bursa’ya kazandırmak istiyoruz” dedi.

Bursaspor’un kullandığı Özlüce Tesisleri’nin geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, yine Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem de Vakıfköy tesislerini baştan sona yenilediklerini, Türkiye genelinde hiçbir kulübün Bursaspor’un imkanlarına sahip olmadığını kaydetti. Bursaspor’un şampiyon olarak bu imkanları hak ettiğini ifade eden Başkan Altepe, sadece Bursaspor’un değil kentteki tüm amatör spor kulüplerinin markalaşması ve milli takımlara daha fazla oyuncu gönderebilmesi için bu dönem sonuna kadar 100’e yakın projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

MİNİBÜS VE DOLMUŞLARA ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 12:27:02
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 00:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?