3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Raylı sisteme entegre olun'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, S plaka konusunda sıkıntılı olduklarını söyleyen servis ve taşımacı esnafının artık raylı sisteme entegre olmayı düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Atalay Prens Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda servis ve taşımacılık yapan esnafla bir araya geldi. Çok sayıda servisçinin katıldığı toplantıda Kaleli, sorunları dinledi.

Özellikle 'S' plaka konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getiren esnaf, kendilerinden birisi olan Kaleli'ye destek vereceklerini söyledi. Konuştuklarının her zaman arkasında olduğunu belirten Sena Kaleli, kimseye gereksiz taviz ve söz vermek istemediğini ifade etti. Kazanılmış haklara da her zaman saygı duyduğunu vurgulayan Kaleli, "Bursa'da hepimizin birlikte saptayacağı bir plaka sorunu var ise birlikte çözüme de kavuşturulmalıdır. 2 bin kişinin ve onların ailelerinin sorunlarıyla ilgili üretilecek çözümlerin tüm kamuya yarar ve zararlarının düşünmek zorundayız. S plaka kazanılmış bir haktır. Eğer S plakanın olduğu dönemde 2 tane organize sanayi var iken şimdi 11 tane var ise, önceden özel okul, özel hastane yok iken şimdi var ise bunları mevcut S plakalarla çözüp çözemeyeceğimizi tam araştırmalıyız. Bilimsel çalışma yapılmadan verilen kararlar, Bursa'nın her yerinde olduğu gibi yap-boz tahtasına benzer" dedi.
Servisçilerin öncelikle işlerini kaybetmemeyi düşünmesi gerektiğini anlatan Kaleli, "S plakalarınızı değil, alın teriyle çalıştığınız işin sürekliliğini düşünün.

Eğer yarın bütün fabrikalar kapanırsa biz de biteriz. Fabrikaların bitmemesi için de hükümetin tedbirler alması gerekir, vatandaşların da tüketimi artırması gerekir. Sorunların çözümü için tarafların bir araya gelmesi, tek taraflı düşünmemesi önemlidir. Fabrikalar kapanırsa zaten S plakaların bir değeri kalmayacak. Raylı sistem gelirse o zaman ne yapacağınızı düşünün. Biz asıl raylı sisteme karşı nasıl toplanacağımızı düşünmeliyiz. Raylı sistem bir ihtiyaçtır. Bunun ötesi yok. Bu vatandaşın talebi ve kamunun yararıdır. Peki sizin payınız ne olacak? Aslında oturup tartışmanız gereken konu budur. S plaka bugün milyarlar ediyor olabilir ama yarın belki hiçbir değeri olmayacak. Eskiden komünist rejimin sembolü denilen raylı sistem, şimdi sağ partiler tarafından bile önemseniyor. Artık bırakın S plakayı, raylı sistemde dikeyde mi taşıyacağız? Raylı sistemin neresinde olacağımızı tartışalım. Benim önerim budur. S plaka nereye kadar?" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?