4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Rehabilitasyon Merkezi açılışı bekliyor

İnegöl'e bağlı Yenice beldesinde 17 bin dönüm arazi üzerine SHÇEK tarafından yaptırılan ve şu anda Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 21 zihinsel engelli çocuğun barındığı Yenice Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi açılış için gün sayıyor.

Bursa Valisi Şahabattin Harput, Yenice Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni gezerek, Müdürvekili Şentürk Ağırbaş'tan bilgi aldı. Ağırbaş, her biri 12 çocuğun barınacağı 5 evden ve 1 idari binanın 17 bin metrekare alana kurulduğunu, merkezin zihinsel engelli çocuklara hizmet vermek üzere SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir kuruluş olduğunu belirterek, "Merkezimizde 10 Şubat tarihinden itibaren çocuk kabulüne başlanmış olup, halen 21 zihinsel engeli çocuğa bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunulmaktadır. Bakılan çocuklarımız İnegöl ve Yenice'deki okullarda eğitime devam etmektedirler. Merkezimizde 1 müdür, 1 sosyal çalışmacı, 2 öğretmen, 1 hemşire, 1 ambar memuru, 1 satınalma memuru, 1 teknisyen, 2 müdür yardımcısı, 3 fizyoterapist, 1 doktor, 15 bakıcı anne, 6 hizmetli, 4 danışma ve yönlendirme görevlisi ve 1 teknisyen görev yapmaktadır" dedi.

Bakıma muhtaç, sosyal destek alması gereken ailelerin bulunduğunu kaydeden İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer ise, "Şu anda engelli çocuğa sahip 475 aileye maaş bağlanmış ve her ay aylıklarını düzenli bir şekilde almaktadırlar. İnegöl merkezde Kadın Sığınma Evi yaptık. Rehabilitasyon için sakinlik ve doğanın etkisini bu merkezi gördükten sonra daha iyi anlıyorum. Ülkemizde ciddi sorunlardan bir tanesi de Kadın Sığınma Evi'dir. Bu merkeze ilave olarak Kadın Sığınma Evi yapılmasını dillendirmeye başlayacağız. Bu kompleks içinde bir Kadın Sığınma Evi yapılması için gerekli girişimleri başlatacağız" diye konuştu.

Merkezin Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu kaydeden Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit ile Merkezin Müdür Vekili ve personelini tebrik ederek, "Sizler hayırlı bir görev yapıyorsunuz. Bir ilki başlatabilmenin zorlukları olur. Yeni bir düzen ve sistem kuruyorsunuz. Sistem oturduktan sonra saat gibi işlemeye başlar. 2 milyon gibi bir para harcandı. Türkiye'de kapasite, kapsam, çağdaşlık ve doğal güzellikleri bakımından bir benzeri yok. Özürlü evlat sahibi olmak kimsenin kendi iradesi ile olmuyor. Özürlü çocuklar aileleri tarafından yıllarca saklandı. Ailelerin çocuklarının geleceğine dönük üzüntüleri vardı. Devletimiz, eğitilebilir, öğretilebilir, kendi ayakları üzerinde durabilecek hale gelebilecek olan bu yavrularımıza şefkat ellerini uzattı, sahip çıktı. Eğiterek, öğreterek topluma kazandırıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah resmi açılışını yapacağız. Başbakanımız ya da bakanımız iştirak edebilir, ama henüz netleşmedi. Evde özürlü çocukları olup da devletimizin imkanlarından haberdar olmayan aileler vardır. Dar gelirli olanların özürlü çocuklarına bakmayı devletimiz üstlenmiştir. Bugün özürlü çocuğa sahip ailelere 470 TL maaş bağlandı. Bu imkanlardan haberdar olmayan varsa, bu bizim ayıbımız olur" dedi.

Vali Harput, Orhangazi'den gelen 17 yaşındaki Ahmet Ona'nın isteği ile karşılaştı. Fanatik Bursaspor taraftarı olduğunu söyleyen Ahmet, validen Bursaspor'un Brezilya'dan transfer ettiği forvet oyuncusu Tadeu'nun giydiği 29 numaralı formayı istedi. Zihinsel engelli Ahmet ile yakından ilgilenen Harput, hem formayı hediye edeceğini, hem de pazar günü Bursaspor ile Kocaelispor arasında oynanacak olan maça götüreceğine dair söz verdi. Harput, ayrıca merkezde bakım gören bütün çocuklara birer takım eşofman sözü verdi

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 12:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?