6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Rekorların hakimi emekliye ayrıldı

REKORLARIN HAKİMİ TÖRENLE EMEKLİYE AYRILDI

Bursa İdare Mahkemesi Başkanlığı'nı 24 yıl yürüterek birinci, 43 yıllık çalışma süresiyle de ikinci rekoru kıran kadın hakim, törenle emekliye ayrıldı.

24 yıl 1. İdare Mahkemesi'nin başkanlığını yaparak bir rekora imza atan 65 yaşındaki Nurhan Akkar, törenle emekliye ayrıldı. Akkar, 41 yıllık çalışma süresiyle emekli olan Hatice Önal'ın rekorunu egale etti. 43 yıllık çalışma süresiyle hizmet rekorunu kıran Akkar için Adliye Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene; Başsavcı Sait Gürlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Necati Türe, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Yılmaz, çok sayıda hakim ve savcının yanı sıra birlikte görev yaptıkları kalem çalışanları katıldı.

Törende duygusal bir konuşma yapan Başkan Akkar, meslek hayatının en güzel günlerini Bursa'da geçirdiğini ifade ederek, "Hepinize teşekkür ediyorum. Bu tören beni onurlandırdı. Sizler de inşallah benim gibi bu gururu ve onuru yaşarsınız. Ben sizleri unutmayacağım" diye konuştu. Konuşmaların ardından, emekliliğe ayrılan Başkan Akkar'a çiçek ve teşekkür plaketi verildi.

1967 yılında İçişleri Bakanlığı'nda memuriyet hayatına başlayan Nurhan Akkar, 1969 yılında Danıştay'a raportör olarak atandı. 15 yıl burada görev yaptıktan sonra 1984 yılında Bursa 1. İdare Mahkemesi üyeliğine atanan evli ve bir çocuk annesi Akkar, 2 yıl sonra da başkanlığa getirildi. 24 yıldır bu görevi yürüten rekortmen hakim, yaş haddinden emekliye ayrıldı.

REKORLARIN HAKİMİ TÖRENLE EMEKLİYE AYRILDI
REKORLARIN HAKİMİ TÖRENLE EMEKLİYE AYRILDI
REKORLARIN HAKİMİ TÖRENLE EMEKLİYE AYRILDI
REKORLARIN HAKİMİ TÖRENLE EMEKLİYE AYRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 12:25:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?