3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Rektörden eşit ücret sözü

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, bazı çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğini en kısa zamanda gidereceklerini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği üyesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları tarafından Rektörlük A Salonu’nda düzenlenen 11 Nisan Sağlık Teknikerleri Günü’nde yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelerde sağlık hizmeti üretiminde sekreterlerin, teknisyenlerin ve temizlik personelinin de hekimler kadar önemli olduğunu, Türkiye’de de son yıllarda böyle bir gidiş gözlendiğini, Uludağ Üniversitesi olarak bu konuda öncü adımlar attıklarını söyledi.

Tüm Türkiye’deki çalışanlarda olduğu gibi üniversitedeki çalışanlarda da bir “tükenmişlik sendromu” görüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, bu sendromu tek başına aşmalarının mümkün olmadığını, bunun ülkedeki demokratikleşme ve çalışanlara değer verme anlayışıyla giderilebilecek bir mesele olduğunu, ancak ellerindeki yetkiyi zorlayarak üniversite olarak bu konuda ellerinden gelen iyileştirmeyi yapacaklarını bildirdi.

Üniversite olarak çalışanlarına yönelik iki önemli eksiklikleri bulunduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, şunları söyledi:
“Bunlardan biri sosyal tesis eksikliğimizdir. Bunu da yakında büyük ölçüde gideceğiz. Kükürtlü’deki sosyal tesisimizi tüm personelimize açma çalışmaları son aşamaya geldi. Ayrıca Görükle Yerleşkesi içindeki Gölet’in çevresini çalışanlarımızın dinlenme amaçlı olarak yararlanabileceği bir doğal mekân haline getiriyoruz. Bunu da çevre düzenlemeleri biter bitmez hizmete açacağız. Bir diğer önemli eksiklik, de aynı işi yapan personelimizin farklı ücretlerle çalışmasıydı. Bu da iş barışı açısından sıkıntıya sebep oluyordu. Bundan sonra hizmet alım ihalesi yapılırken, işleri tanımlayıp çeşitli statülerde elemanlar için ihaleye çıkacağız. 4-B’li sözleşmeli çalışanlarda olduğu gibi ihaleye çıktığımız hizmetler için de farklı ücretler söz konusu olacak. Böylece aynı işi yapan ama farklı statülerde çalışan personelimiz arasında daha adaletli bir ücret sistemi kurulmuş olacak.”
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:31:08
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 16:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?