3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Renault kamyonlar Bursa'da üretilecek

Renault Trucks Fransa dışında ilk defa kamyon üretmek için Türkiye'yi tercih ederken, yılda 5 bin kamyonun üretilip yarısının ihraç edileceği fabrika törenle açıldı.

Türk otomotivinin önde gelen kuruluşlarında Karsan'ın Nilüfer Akçalar Sanayi Bölgesi'nde bulunan entegre üretim fabrikası Karsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile Renault Trucks Başkanı Stefano Chmielewski'nin katıldığı törenle açıldı. Karsan ile 2007 yılında ortaklık anlaşması imzalayan Renault Trucks, Fransa dışındaki ilk kamyon üretimini Bursa'da gerçekleştirilecek.

Törende konuşan İnan Kıraç, Karsan'ın nitelikli tesis ve elemanlarıyla sektörde önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekerek, Bursa'da üretilecek kamyonların hem iç hem de dış piyasada satışa sunulacağını söyledi. Türk otomotiv sektörünün krizi en az zararla atlatacağını ifade eden Kıraç, şunları söyledi:
"Dünyada bu alanda her yıl 70 milyon araç üretiliyor. Türkiye gerek kalifiye işgücü, gerekse de nitelikli üretim tesisleriyle krizden az zarar görecek. Renault Trucks'ın Fransa dışında kamyon üretimi için Türkiye'yi seçmesi bunun en önemli göstergesi. Bursa'daki fabrikamız hem Türkiye hem de komşu ülkeler için önemli bir üretim üssü olacak."

Renault Trucks Başkanı Stefano Chmielewski ise, Türk otomotiv sektörünün ulaştığı kaliteye dikkat çekerek, "Karsan Renault Trucks'ın ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede bir tesis. Bursa'daki tesisler Renault Trucks'a büyük katkı sağlayacak. Karsan entegre üretim tesisleri bölgede yeni bir üretim üssü olacak. Zor zamanlardan kurtulmanın en önemli ilacı kalitedir. Karsan'ı kalifiye işgücü ve teknik imkanlara sahip olması nedeniyle seçtik. Bu nedenle Rusya'yla işbirliği anlaşmasına gitmedik" dedi.

Törenin ardından katılımcılara Karsan'ın yeni tesisleri gezdirildi. Karsan ile yapılan ortaklık kapsamında Renault Trucks, Bursa fabrikası kendisine özel olarak tahsis edilen montaj hatlarında kamyon üretimi gerçekleştirecek. Mart ayından itibaren tam randımanla çalışacak olan Karsan Fabrikası yılda 5 bin araç üretmeyi hedefliyor. Üretilen araçlar Fransa'da uygulanan üretim süreçleriyle tamamen aynı özellikleri taşıyacak. Yeni anlaşma Karsan Fabrikası'na 800 yeni istihdam sağlayacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 11:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?