2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Resim çizerek huzur buluyorlar

YAŞLILAR RESİM ÇİZEREK HUZUR BULUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri bugünlerde bir yandan konuklarını ağırlıyor, bir yandan da resim çizerek hayata tutunuyor.

Yaşlılara huzurlu ve güvenli bir yuva imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi Huzurevi, sakinlerinin mekana intibat süreçlerini hızlandıracak sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Huzurevinde uzun bir süredir devam eden koro çalışmalarına bu yıl BUSMEK tarafından verilen resim kursları da eklendi. Huzurevi sakinlerinden büyük ilgi gören kurslar, yaşlıların hayatına renk kattı. Daha önce resim eğitimi almayan yaşlıların yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanıyan kurslar, kısa sürede olağanüstü performansların ortaya çıkmasını da sağlamış oldu.

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi, bugün öğrencilerin ziyaretleriyle de şenlendi. İstiklal İlköğretim Okulu'nun resim kulübü öğrencileri huzurevi sakinlerini sanat atölyesinde ziyaret etti. El emeği göz nuru eserleri çok beğenen öğrenciler, yaşlılarla sohbet etti.

Huzurevi sakinlerinden Ümmüş Çiko, İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Yüksel Özdemir'e resimlerinden hediye ederken, öğretmenler de kendi yaptıkları özel bir tabloyu huzurevi sakinlerinden ressam Nedim Turgutoğlu'na armağan etti.

Huzurevini ziyaret eden Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi, Ergin Ağaç Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile Feriha Uyar Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencileri de ziyaret ettikleri huzurevi sakinlerine hoş sohbetleriyle moral verdi.

YAŞLILAR RESİM ÇİZEREK HUZUR BULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 16:12:00
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 18:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?