6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Resmen ölü adamın çilesi

RESMEN ÖLÜ ADAMIN ÇİLESİ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, nüfusta 20 yıl evvel öldüğü gözüken yaşlı bir adam, yaşadığını ispat etmek için bürokrasiyle boğuşuyor.

Kaybettiği nüfus cüzdanının yenisini çıkartmak için Mustafakemalpaşa Nüfus Müdürlüğü'ne giden 72 yaşındaki Ali Örgü, "Amca sen ölüsün" denilince şok oldu. Atatürk Mahallesinde hayırsever bir vatandaş tarafından verilen bodrum katta tek başına yaşayan Örgü, "Çanakkale'nin Yenice ilçesinin Yukarı Çavuş köyünde doğdum. Babam Ahmet ve annesi Hanife Örgü ile birlikte Edremit ilçesine göç ettik. İlkokulu burada okudum. Askerliğimi Isparta'da yaptım. Askerlik dönüşü çobanlık yaptım. Hiç evlenmedim. Birkaç gün evvel hüviyetimi kaybettim. Kimlik çıkarmak için Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğimme benim resmen ölü olduğum ortaya çıktı" dedi.

Memurlara ölü olmadığını inandıramayan Ali Örgü, "Zaten tek başıma yaşamaya çalışıyorum. Ölü müyüm, diri mi ben de bilmiyorum. Nüfus cüzdanımı almak istiyorum. Hiç olmazsa öteki dünyaya giderken arkamdan 'ölü öldü' demesinler" diye dert yandı.

Hiçbir geliri olmayan ve komşuları tarafından bakılan yaşlı adam, nüfus cüzdanına kavuşursa yaşlılık maaşı alabileceğini söyledi.

RESMEN ÖLÜ ADAMIN ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 17:43:04
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 20:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?