7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Restore edilen bina poliklinik oldu

Osmangazi Belediyesi, Adnan Türkay tarafından bağışlanan tescilli yapıyı restore ettirerek sağlık polikiliniği haline getirdi.

Meliha Türkay adı verilen hizmet binasınının açılışına Vali Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çetin, hayırsever işadamı Adnan Türkay ve çok sayıda davetli katıldı. Sağlık polikliniği olarak kullanılacak olan yapı, şehrin zengin tarihi yapı envanteri içinde önemli yere sahip.

Açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, "Bursa'da güzel şeyler oluyor. Yaptıklarımızla kent kültürünü yeniden ortaya çıkarıyoruz. Bursa'nın çehresini değiştiren projelerimizin bazılarını cumartesi günü başbakanımız açacak" dedi.
Altepe, hayırsever vatandaşın bağışı, mimarın projesini ücretsiz yapması ve belediyenin katkılarıyla kentin ayağa kalktığını söyledi.

Vali Şahabettin Harput ise Bursa'nın hızlı gelişimiyle Türkiye'nin lokomotifi olduğunu söyleyerek, "El ele vererek şehri daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.
Osmangazi Belediyesi, ilçe sınırları içinde 1800 tane tescilli tarihi yapı olduğunu tespit etti. Bu yapıların 1100 tanesi sivil mimarlık örneği (SMÖ) yapılar. Bursa evleri olarak mimaride bir tarzı temsil eden bu yapılar şehrin en güzel ziynetleri. Osmangazi Belediyesi bir çoğu özel mülkiyet elinde olan SMÖ yapıların korunması amacıyla Türkiye'deki pek çok üniversitenin mimarlık fakültesiyle iş birliği yaptı.

Bu sayede bir kısmı zamana yenilerek ayakta durmakta güçlük çeken SMÖ yapıların röleveleri Osmangazi Belediyesi'nin arşivine girdi. Bugüne kadar 200 kadar tarihi yapının röleve projesi hazırlandı. Hazırlanan projeler, bu yapıları restore ettirmek isteyen yapı sahiplerine destek olmak ve SMÖ yapıların restorasyonunu teşvik etmek amacıyla ücretsiz olarak veriliyor. Hayırsever işadamı Adnan Türkay tarafından Osmangazi Belediyesi'ne bağışlanan SMÖ yapı ise aslına uygun şekilde rekonstrükssiyon projesiyle Bursa'ya kazandırıldı.

Toplam 290 metrekare kullanım alanına sahip olan 3 katlı yapı, merkezi konumu itibariyle sağlık polikliniğine dönüştürüldü. Binanın bodrum katında enjeksiyon odası, laboratuar, poliklinik odası ve tuvaletler yer alıyor. Zemin katta ise 2 adet poliklinik odası, bekleme salonu ve idari odalar bulunuyor. Binanın birinci katında ise 2 poliklinik odası ve toplantı salonu var. Engin Çelik firması tarafından inşa edilen yapının inşaat maliyeti yaklaşık 250 bin YTL oldu. Osmangazi Belediyesi'nin 25 sağlık polikliniği yaptığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?