4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Risk altında okul hastane yok

Vali Şahabettin Harput, Bursa'da risk altında okul veya hastane bulunmadığını belirterek, 1999 depreminin ardından gereken yıkım ve güçlendirmelerin yapıldığını söyledi.

Harput, oluşturulan teknik ekip tarafından toplu yaşam ve çalışma alanlarının deprem ve yangına karşı durumlarının denetleceğini belirtti.
Vali Şahabettin Harput, Bursa'daki okulların güçlendirme ve depremsellik durumlarıyla alakalı basında çıkan haberlere açıklık getirdi. 1999 depreminin ardından yapılan araştırmalar sonucu Bursa'da 39 okulun yıkıldığına dikkati çeken Harput, "1. ve 2. derecede risk teşkil eden 20 okul güçlendirildi.

Hazırlanan teknik raporlara bakılarak güçlendirilmesi gereken okulları programa alıyoruz. Bu yıl 8 okul programa alınarak güçlendiriliyor. Çocuklarımızın rik altında olduğunu söylemek mümkün değil. Velilerimizin içi rahat olsun. Bursa'da risk altında ne bir okul ne de bir hastane var. Ayrıca bütün kamu kurumlarını da inceleyerek gerekenlerin güçlendirilmesi yapılacak" dedi.

YANGIN VE DEPREM DENETİM HEYETİ KURULDU
Vali Harput, halkın toplu yaşadığı yerlerin güvenliğiyle alakalı hassas davrandıklarını belirterek, "Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan talihsiz yangın sonrası üniversite, meslek odaları, Bayındırlık İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nden teknik elemanların bir araya geldiği heyet kuruldu.

Bu teknik ekip ilimizdeki, okul, hastane, huzurevi, öğrenci yurtaları, düğün salonları, alışveriş merkezleri gibi toplu yaşama alanlarını denetleyecek. Eksikler tespit edilerek tedbir alınması istenecek. Tedbir alınması mümkün olmayan yerler tamamen kapatılacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 13:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?