3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Rodop'la dostluk köprüsü

RODOP'LA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Devlet Bakanı Faruk Çelik, düne kadar komşularıyla kavgalı olan Türkiye'nin bugün dostluk ve barışta dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi.

Rodop Kültür Etnik Teatisi Derneği heyeti ile Kırcaali ve Çepinsi belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Dernek Başkanı Salih Bozov'la birlikte 50 kişilik heyetin ziyaretinde konuşan Altepe, yüzyıllarca birlikte yaşayan insanların çeşitli sebeplerden ötürü ayrı kaldığını belirterek, "Ayrı kaldığımız dönemi, dostluklarımızı daha da pekiştirip, birlikte çeşitli faaliyetler düzenleyerek kapatacağız" dedi.

Bursa nüfusunun yarıdan fazlasının Balkan göçmeni olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, bunun sorumluluklarını daha da artırdığını söyledi. Başkan Altepe, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in dış Türklerden sorumlu olmasının hem soydaşlar, hem ülkeler arasındaki ilişkiler ve hem de Bursa açısından önemini vurguladı.

"TÜRKİYE DOSTLUK VE BARIŞTA DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR"

Devlet Bakanı Faruk Çelik de, soydaşların Başkan Recep Altepe'ye yapacağı ziyareti öğrenince belediyeye geldiğini belirtti. Düne kadar komşuları ile kavgalı Türkiye'nin bugün dostluk ve barışta dünyaya örnek olduğunu anlatan Bakan Çelik, bu konudaki karanlığın kalktığını kaydetti. "Yıllarca aynı kaderi paylaştığımız soydaşlara kapımız, gönlümüz sonuna kadar açık" diyen Bakan Çelik'in sözlerini ziyarete gelen soydaşlar uzun süre alkışladı.

Rodop Kültür Etnik Teatisi Derneği Başkanı Salih Bozov da, Türkiye'nin hasretini çektikleri dostluk elini görmenin kendilerini hem mutlu ettiğini, hem de geleceğe yönelik umutlandırdığını dile getirdi. Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün dünyaya örnek olması gerektiğinin altını çizen Bovoz, Türkiye ziyaretinde kendilerine gönüllerini sonuna kadar açanlara teşekkür etti. Bozov, Bakan Çelik, Başkan Altepe ve AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar'a "Bir çatı altında birçok yuvalar" kitabını hediye etti. Ziyarette Rodoplu sanatçısı Safka Sarieva'nın barışı anlatan şarkısı orada bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

RODOP'LA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
RODOP'LA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
RODOP'LA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
RODOP'LA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 11:29:05
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 11:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?