1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Roman mahallesinde yıkımlar sürüyor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin, Tarih ve Kültür Parkı Projesi kapsamında Roman vatandaşların yaşadığı Kamberler Mahallesi'nde başlattığı yıkımlar devam ediyor. 

Bir yandan bölgenin yeniden planlanması için proje yarışması açılırken, diğer yandan da kamulaştırma ve yıkımlar sürüyor. 

Kamulaştırılan 22 bina daha Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yıkımlarda olay çıkmadı. 

Osmangazi Belediyesi'nin şu ana kadar 150'nin üzerinde binayı kamulaştırdığı öğrenilirken, kamulaştırılan binaların 106'sı yıkıldı. 

Yıkım yoluyla bölgede yaklaşık 17 bin metrekare alan elde edildi. Projeyi hayata geçirmek için şu ana kadar bölgede yaklaşık 13 trilyon lira kamulaştırma bedeli harcandığı bildirildi. 

Osmangazi Belediyesi, Kamberler Tarih ve Kültür Parkı Projesi kapsamında yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşümü öngörüyor. İki aşamalı projenin ilk aşamasında 40 bin metrekarelik bölüm kamulaştırılarak yeşil alana dönüştürülecek. 

Bölgede kamuya açık, 24 saat yaşayan dinamik bir bölge oluşturulması planlanıyor. Proje, halkın tabiatla ve tarihle buluşmasını sağlayacak. Bölgede turizm koordinasyon ve tanıtım, alışveriş, yeme-içme, sinema, tiyatro, sergi salonu gibi kültürel ve sosyal tesisler, idari binalar, otoparklar bulunacak. Açık alanlarda toplantılar, törenler, konserler, çeşitli sosyal ve sanat faaliyetleri yapılacak. Bölgedeki tescilli yapılar ise korunacak.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 14:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?