6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Romanlar çaldı, vali söyledi

ROMANLAR ÇALDI, VALİ SÖYLEDİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Romanların Çalgıcı Mektebi'ni ziyaret etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Romanların Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi'ndeki Çalgıcı Mektebi'ni ziyaret etti. Roman Kültürü Araştırma, Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Efkan Özçimen tarafından kapıda karşılanan Vali Harput, Romanlara sevindirici haberler verdi.

Eğitimin önemine dikkat çeken Vali, insanların dil, din, ırklarıyla değerlendirilmesinin çok yanlış olduğunu belirterek, "Önemli olan insanın ortaya koyduğu eserlerdir" diye konuştu. Romanların toplumla kaynaşması için öncelikli hedeflerinin konut projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Vali Harput, "TOKİ ile gerekli görüşmeleri yaptık. 57 ile 65 metrekarelik daireleri Roman vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Onlar da bu toplumun bir parçası" diye konuştu.

Dernek Başkanı Özçimen ise Romanların asimilasyona uğradığını ve Roman kültürünü yaşatmak için dernek olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Bizler toplum bazı kesimleri tarafından sürekli dışlanıyoruz. Bizler için insanlar önyargılı. Bunun yıkılması gerekir. Biz herkesle birlikte yaşamak istiyoruz. Eğitimimizi tam manasıyla tamamlayıp devlet çalışanı olmak istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız" diye konuştu.

Ardından Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile birlikte Çalgı Mektebi'ne giren Vali Harput, Roman orkestrası tarafından karşılandı. Karşılarında Vali Harput'u gören Romonlar, tüm maharetlerini sergiledi. Romanlar çaldı, Vali Harput ise bazı parçalara eşlik etti. Kısa bir konserin ardından Romanların yeteneğine hayran kaldığını belirten Vali Harput, müzisyenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Şahabettin Harput, daha sonra Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki BUSMEK kurslarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

ROMANLAR ÇALDI, VALİ SÖYLEDİ
ROMANLAR ÇALDI, VALİ SÖYLEDİ
ROMANLAR ÇALDI, VALİ SÖYLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 10:17:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?