5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Romanlar 'evet' diyecek

ROMANLAR REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEK

Bursa'da yaşayan roman vatandaşlar, 12 Eylül'de yapılacak referandumda ülkenin geleceği için 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği üyeleri, Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı'nda toplanarak oylarının rengini açıkladı. Ellerindeki 'evet' yazılı dövizlerle renkli görüntüler oluşturan Roman kadınlar, kucaklarındaki çocuklarla birlikte '12 Eylül'e evet' şeklinde sloganlar attı.

Bursa'nın Karacabey, İznik, İnegöl ve Yenişehir ilçelerinden gelen romanlar, ülkenin aydınlık geleceği için yeni anayasaya 'evet' diyeceklerini belirtti. Dün darbe yapanların bir zamanlar hayır demeyi yasakladıklarını ifade eden Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, tüm kardeşliklerin pekiştirilmesi için anayasa değişikliğinde 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi. Özçimen, "Çocuk istismarının önüne geçilmesi için, fişlenmenin tarihe geçmesi için üstünlerin hukukundan

hukukun üstünlüğüne geçmek için 'evet' diyoruz. 12 Eylül 1980 darbesinin 30. yıldönümünde yapılacak referandumla yeni bir sürecin evresinde bulunuyoruz. Anayasa değişikliğini referanduma gitmesini engellemeye çalışan vesayet bürokrasisi 'hayır' kampanyaları ile bu paketin reddedilmesi için yoğun çaba sarf ediyorlar. Askeri darbe anayasasından kurtulmak için yapılan değişiklik tarihi bir fırsattır. Türkiye'nin demokratikleşmesinde ayak bağı olan prangalar, verilecek 'evet' oylarıyla çözülecektir" dedi.

Konuşmanın ardından romanlar, 'evet' yazılı pankartın altında hatıra fotoğrafı çektirdi. Her zamanki gibi neşeli oldukları gözlenen romanlar, geldikleri otobüslerle ilçelerine geri döndü.

ROMANLAR REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEK
ROMANLAR REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 13:27:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 14:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?