4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Romanlardan Başbakan'a destek

Bursa'daki Roman vatandaşlar, ilk defa kendilerine seçilme hakkını veren AK Parti'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sonuna kadar destekleyeceklerini söyleyip, Türkiye genelindeki Roman vatandaşların da destek vermesini istedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen AK Parti mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için Mustafakemalpaşa'dan 12 otobüsle şehir merkezine gelen Roman vatandaşlar, yerel seçimlerde de AK Parti'yi desteleyeceklerini söyledi. Kendilerine ilk defa seçilme hakkı tanıyan AK Parti'ye teşekkür eden vatandaşlar, Türkiye'de ilk defa bir roman vatandaşın belediye meclis üyesi adayı olduğunu anlattı. AK Parti'den Mustafakemalpaşa ilçesinde 7. sıradan belediye meclis üyesi adayı olan Vasfı Kırkan, bu davaya arkadaşlarıyla birlikte gönül verdiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek alarak sevgi ve kardeşlik çerçevesinde yola çıktıklarını belirten Kırkan, "Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan ile birlikte Mustafakemalpaşa'ya hizmet için varız. Biz mahallemize daha önceden getirilmeyen hizmetlerin gelmesi için varız. Kürdü, Laz'ı her ne olursa olsun tüm insanları bir gören Başbakanımız var. Bu açıdan Romanlar olarak gerekli desteği vereceğiz" dedi

Roman vatandaşlar olarak bu zamana kadar diğer iktidarlardan eğilim görmediklerini dile getiren Kırkan, "Bize gerekli yatırımlar yapılmadığı için ekonomik ve eğitim anlamında çok çöküntü içerisindeyiz. Ama bununla birlikte bir dirilişe, düzlüğe çıkmaya başladık. Mustafakemalpaşa'daki Roman mahallesi olan Dere Mahallesi'nden belediye meclis üyesi gösterilmem, Türkiye'deki Romanlar adına bir ilktir. Seçilebilecek partiden, yerel ve genelde iktidar olan bir partiden adayız. İnşallah seçileceğiz" diye konuştu.

Roman vatandaşlar olarak en çok konut ihtiyacı yaşadıklarını vurgulayan Kırkan, "Tüm arkadaşlarımız benimle hem fikirdir. En büyük noksanımız konuttur. Çünkü biz kalabalık bir toplumuz. Aynı evde iki üç hane yaşıyoruz. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor. Onun için ilk etapta konut meselesinin çözülmesini istiyoruz. Bunun için de mücadele vereceğiz. Aynı zamanda eğitim alanında da atılımlar yapacağız. Okulumuza 100 milyar civarında para harcandı. Devamsızlığı olan öğrencilerimizin devamlılığını sağlıyoruz. Devletimiz de fakir öğrencilere gerekli maddi ve manevi desteği veriyor. Onun için biz bu konuda rahatız" şeklinde konuştu.

Kendilerinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu vurgulayan Kırkan, "Herkes gibi bayrağına, milletine, cumhuriyetine, ilkelerine bağlı bir milletiz. Askerlikte varız, vergide varız, her türlü devletin yanındayız. Hiçbir şekilde devletle sorunumuz olmamıştır, olamayacaktır. Biz bütün insanların kardeş olduğunu savunuyoruz. Biz de normal vatandaş gibi seçme ve seçilme hakkımızı layıkıyla kullanmak istiyoruz. Bu konuda da gerekli adımlarımızı attık. Yani biz de varız" dedi.

Tüm romanlara da seslenen Kırkan, "Biz AK Parti'nin açılımından memnunuz. Onların da desteklerini bekliyoruz. Çünkü insan ayrımı yapmayan, her konuda bize yardımcı olan bir Başbakanımız var. Tüm kardeşlerimin de seçme ve seçilme hakkını söke söke almasını istiyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olun. Bu davada yer alın" diye konuştu.

Yeni Dere ve Dere Mahallelerini Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rahmi Tura ise Cumhuriyet tarihindeki hiçbir siyasi partinin eğilim göstermediğinden kendilerini kenara itilmiş hissettiklerini ifade etti. Türkiye'ye mal olmuş olan Başbakan Erdoğan'ın kendilerine elini uzattığını anlatan Tura, Türkiye'deki tüm Romanlara seslenerek "Hepimizin gönlü böyle bir lider ile atsın" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 13:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?