4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Romanların eğitim seviyesi yükselecek

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, Roman vatandaşlara sahip çıkacaklarını belirterek, "Büyükşehir bünyesinde kurulacak çalgıcı mektebi sayesinde Hüsnü Şenlendirici ve Kibariye gibi ünlü sanatçılar artık Bursa'da yetişecek" dedi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde Roman Kültürü Yaşatma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, Roman orkestrasının şarkıları ile karşılandı. Şarkılarını Recep Altepe için söyleyen Roman müzisyenler, Hüsnü Şenlendirici ve Kibariye gibi ünlü sanatçıların aralarından yetiştiğine dikkat çekerek kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Osmangazi Belediyesi olarak Roman vatandaşlara her zaman sahip çıktıklarının altını çizen Altepe, "Kurduğunuz dernek sayesinde çalgıcı mektebi çalışmalarımız daha da hız kazandı. Büyükşehir bünyesinde kurulacak çalgıcı mektebi ile Bursa, Türk sanat müziğinin başkenti olacak" dedi.

Birçok gece kulübü ve organizasyonlarda görev yapan Roman müzisyenlerin bu sayede daha da organize olabileceğini hatırlatan Altepe, "Hepiniz konusunda uzman insanlarsınız. Konservatuarlarda görev yapıyorsunuz. Çalgıcı mektebinde de öğretmenlik yaparak gelecek nesillerin eğitimli ve meslek sahibi insanlar olarak yetişmesini sağlayacaksınız. Bu projeyi bu camiaya sahip çıkmak açısından çok önemsiyoruz. Onları topluma kazandırmak, onlara yön vermek ve meslek sahibi yapmak için çalışmalarımız sürecek. Biz bu konudaki düşüncelerimizde samimiyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Altepe, çalgıcı mektebi için Müjdat Gezen'den de yardım istediklerini hatırlattı.
Roman Derneği Başkanı Efkan Özçimen ise, "Romanların eğitim seviyesinin yükselmesi için iş birliği yapılmasını istiyoruz. Çalışmak isteyen ancak iş bulamayan çok sayıda Roman var, istihdam konusunda desteklerinizi bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 13:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?