4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Röntgen lekesi dendi mermi çıktı!

ENGELLİ KIZIN CİĞERİNE SAPLANAN KURŞUNU FARK ETMEDİLER

Bursa'nın İnegöl ilçesinde zihinsel engelli bir çocuk, bisikleti ile pazarda gezerken nereden geldiği belirlenemeyen serseri kurşunla yaralandı. Doktorların filme rağmen ciğerine saplanan kurşunu fark etmediği çocuk, evine gönderildikten sonra tekrar fenalaştı.

Pazarcılık yapan Mehmet Yarış ve ev hanımı eşi Rukiye Yarış'ın zihinsel özürlü ve astım hastası olan 9 yaşındaki kızları Sümeyye Yarış'ın maruz kaldığı inanılmaz olay, geçen pazar günü Akhisar Mahallesi'ndeki pazar yerinde meydana geldi. Pazarda sergi açan baba Mehmet Yarış'ın bisikleti ile dolaşan kızı Sümeyye, bir süre sonra ailesinin yanına gelerek yere yığıldı.

Astım hastalığı olan kızlarını saat 17.00 sıralarında eşi ile birlikte alıp hemen İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine götüren Mehmet Yarış, "Hastanede, baygın halde olan kızımızın astım hastası olduğunu doktor ve hemşirelere söyledik. Hemen buhar verildi. Yaklaşık bir saat acil serviste kalan kızımız kendine gelir gelmez, omzunu tutup, 'Anne pazar battı' dedi. Omzuna bakınca hafif bir kanama ve delik olduğunu gördük. Kızımızla ilgilenen hemşire, 'Demire çarpmıştır' diyerek pansuman yapıp dikiş attı.

Durum acil serviste görevli doktora bildirilince doktor akciğer filmi ve kan tahlilleri istedi. Filmi çektirip tahlilleri doktora gösterdik. Bu sırada çocuk doktoru K.A. da gelip akciğer filmine baktı ve korkulacak herhangi bir şey yok dedi. Filmin sağ tarafında bulunan leke gözüme ilişince bunu doktora söyledim. Bunun filmden kaynaklanabileceğini söyledi. Kızımız bir saat müşahede altında kaldıktan sonra taburcu edildi. Eve geldikten yaklaşık iki saat sonra ateşlenen ve inlemeye başlayan çocuğumuzu tekrar hastaneye götürdük. Bu kez de ağrı kesici iğne yapılarak geri gönderildi" iddialarında bulundu.

İçi rahat etmediği için kızını pazartesi günü astım hastalığı ile ilgilenen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çocuk acil bölümünde görevli Prof. Dr. Nihat Sapan'a götürdüklerini anlatan Mehmet Yarış, "Prof. Dr. Nihat Sapan'ın muayenesi sırasında kızımızın acı çekmesi üzerine akciğer ve karaciğer filmleri istendi. Filmlerde, İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki filmde olduğu gibi leke görülünce doktor çocuğun demir parçası, fermuar gibi bir madde yutmuş olabileceğini söyleyerek, filmlerin yeniden çekilmesini istedi. Yeniden çekilen röntgen, MR ve ultrasona bakan doktor, çocuğun sağ omzundaki deliğin mermi giriş deliği, sağ göğüs altında ise mermi çekirdeği olduğunu tespit etti. Yapılan tetkiklerde bir kaburganın kırılmasına sebep olan mermi çekirdeğinin akciğere de zarar verdiği anlaşıldı. Genel cerrahi uzmanı, yaptığı incelemede, mermi çekirdeğinin sağ göğsün alınmasıyla ancak çıkarılabileceğini söyledi.

Bayan doktor, 'Yaşlı olsa hemen ameliyata alırım ama yaşı küçük. Göğsünü alarak günahına girmek istemiyorum. Son kararı profesör versin' dedi. Sağ göğüs altına saplanan mermi çekirdeğinin nasıl çıkarılacağına bugün karar verilecek" diye konuştu.

Olayın meydana geldiği Akhisar Pazar Yeri'nde herhangi bir silah sesi duymadıklarını, yapılan tetkiklerde kızının nereden geldiği henüz belirlenemeyen bir kurşunla yaralandığını anlatan Yarış, jandarmanın soruşturma başlattığını söyledi. Mehmet Yarış, kurşun çıkarıldıktan sonra balistik inceleme yapılacağını da sözlerine ekledi.

Yarış, zihinsel özrü sebebiyle kendisini ifade etmekte güçlük çeken çocuğuyla yeterince ilgilenmediğini iddia ettiği İnegöl Devlet Hastanesi'nde görevli çocuk doktoru K.A. hakkında dava açacağını, gerekirse konuyu İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğini dile getirdi.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Nizamettin Demirci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adli bir konu. Kızın raporlarına, filmlerine bakacağız. Şimdiden bir şey söylemem doğru değil" ifadelerini kullandı.

ENGELLİ KIZIN CİĞERİNE SAPLANAN KURŞUNU FARK ETMEDİLER
ENGELLİ KIZIN CİĞERİNE SAPLANAN KURŞUNU FARK ETMEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:35:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 17:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?